chevron_right
Monitorul oficial local

Miercurea-Ciuc va cere finanțare pentru încă două investiții din PNRR

Tanacsules 0527 Ml

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a hotărât să depună cerere de finanțare pentru construcția de locuințe pentru tineri și piste pentru bicicliști. Pentru cele două proiecte, municipalitatea solicită aproape 11 milioane de lei din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Prin intermediul PNRR-ului, care pune un accent deosebit pe combaterea schimbărilor climatice, Miercurea-Ciuc a depus deja aplicații pentru finanțarea mai multor investiții, iar cele două proiecte aprobate astăzi completează lista cererilor de finanțare.

Vom solicita 8,37 milioane de lei pentru construirea a 11,1 km de piste de biciclete, cu lățimea de 2,4 și 1,5 metri. Construcția de stații de încărcare a bicicletelor electrice nu este acoperită de suma solicitată, dar orașul va sigura fondurile necesare din bugetul propriu. 

Se va solicită, de asemenea, o finanțare nerambursabilă de 2,51 milioane de lei pentru construirea de locuințe pentru tineri cu emisii aproape zero (nZEB), bazate pe un proiect tip. Această sumă, împreună cu o cofinanțare substanțială, va permite construirea unei clădiri cu două etaje, cu șase apartamente. Clădirea va avea și locuri de parcare și o stație de încărcare electrică, și va ocupa 541 de metri pătrați din cei 984 de metri pătrați de teren deținut de municipalitate vizavi de „blocul experimantal” din Piața Sfântul Augustin.

Totodată consiliul a aprobat și o modificare a bugetului pentru a permite înlocuirea scenei din lemn din curtea Cetății „Mikó” cu o structură metalică. În acest scop au fost aprobate 350.000 de lei.

Tanacsules 0527 Ml