chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FELHÍVÁS - Kereskedelmi tevékenységek a 2023-as év végi rendezvények alkalmából

Csíkszereda Városháza tájékoztatja azokat a kereskedőket, akik az év végi rendezvények alkalmával kereskedelmi tevékenységet kívánnak folytatni a Karácsonyi és Szilveszteri Vásár ideje alatt a Szabadság téren, a Majláth Gusztáv Károly téren és a Központi parkban, hogy a következő dokumentumok benyújtásával kérelmezhetik területek, illetve faházak bérlését, valamint a kereskedelmi engedély megszerzését:

 

 • jelentkezési lap (letölthető INNEN);
 • cégbejegyzési igazolás;
 • CAEN kóddal ellátott igazolás a rendezvényen végzett tevékenységekre vonatkozó regisztrációról;
 • élelmiszerek és italok árusítása esetén: a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) és az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) által kibocsájtott engedélyek - beleértve a csomagolt/palackozott termékeket is;
 • ISCIR-engedély - esetenként;
 • fénykép a standról és az eladásra kínált termékekről.

 

Az adventi vásárra olyan csíkszeredai vállalkozások, viszonteladók, illetve boltok jelentkezését várjuk, amelyek kínálatában az alábbi kategóriákba tartozó gasztronómiai termékek szerepelnek:

 •  meleg italok: kávé, tea, forralt bor, pálinka, puncs stb.;
 •  szendvics és egyéb ilyen jellegű harapnivaló;
 •  gesztenye;
 •  csokoládé, mézeskalács, kürtőskalács;
 •  péktermékek.

 

A pályázóknak jogi személyeknek kell lenniük, és rendelkezniük kell ételekkel és italokkal való kereskedéshez szükséges engedélyekkel és felszereléssel (pl. pénztárgép).

A kitöltött jelentkezési űrlap benyújtható 2023. november 22., szerda, 8 óra és 2023. november 24., csütörtök, 16 óra között a kereskedelem@szereda.ro vagy a comercial@miercureaciuc.ro e-mail címre, vagy személyesen a Csíkszereda Városháza Kereskedelmi osztályán, Vár tér 1. szám, 103-as irodában.

 

Információk a helyszínről:

 

A szórakoztató programok lebonyolításához, a különböző meleg ételek és alkoholos italok közönség általi fogyasztásához szükséges optimális feltételek megteremtéséhez szükséges logisztika a programok során a következő:

 

1. Központi park:

Rendelkezésre álló helyek:

 • 4 faház
 • max. 4 hely a büfékocsik számára (a Majláth Gusztáv Károly tér felőli parkbejáratnál)

 

2. Szabadság tér: 

Rendelkezésre álló helyek:

 • max. 2 hely fotobooth-nak
 • max. 2 hely vidámpark / vidámparki elemek számára

 

Korlátozott számú jelentkezést fogadunk el a helyszínek és az áramellátás rendelkezésre állásának függvényében a következő határidőig: 2023. november 24., péntek 16.00.

 

A közterület-foglalásért 15 lej/négyzetméter a napi díj.

Vidámparkok esetében a közterületfoglalásáért a következők a díjak:

100 lej/nap – 1–10 négyzetméter közötti elfoglalt terület esetén,

300 lej/nap – 11–50 négyzetméter közötti terület elfoglalásáért,

600 lej/nap – 51–100 négyzetméter közötti terület esetén,

 

A kereskedelmi engedély kiadása: 100 lej/esemény.

Vidámpark esetében: a benyújtott kérelemben fel kell tüntetni az igényelt területet (négyzetméterben) és az áramellátást.

A közterület-foglalási díj és a kereskedelmi engedély kiadásáért fizetendő díj részleteit a kiválasztott kereskedők listájával együtt tesszük közzé.

 

Figyelem!

 

A benyújtott pályázatok elbírálásánál figyelembe vesszük a dokumentációk beérkezésének sorrendjét, a stand/büfékocsi kialakítását és arculatát, valamint a kínált termékek választékát.

A pályázatok/dokumentációk nem fogadhatók el a standról/büfékocsiről és az árusított termékekről készült fényképek csatolása nélkül.  

További információért kérjük, forduljon a Csíkszereda Városháza Kereskedelmi osztályához (103-as iroda, tel.: 0266 315120 / 223).

 

A pályázatok elbírálásának eredményét 2023. november 27-én tesszük közzé Csíkszereda Városháza honlapján (www.szereda.ro).

 

Nyitva tartás: tetszés szerint, 2023. december 2-31. között, naponta 10 és 20 óra között.