chevron_right
Monitorul oficial local

AȘTEPTĂM SEMNAREA CONTRACTULUI ÎN VALOARE DE 120 MILIOANE LEI PENTRU DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI

Onkormanyzati Ules Bci

Hotărârea de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a deschis calea pentru semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Educației privind megaproiectul de dezvoltare a campusului și a învățământului dual, în valoare de 121,67 milioane de lei. Mulțumită proiectului finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), infrastructura campusului școlar din Toplița-Ciuc și calitatea educației în cele patru licee tehnologice din Miercurea-Ciuc vor fi reînnoite. Contribuția proprie a municipiului este de 19,65 milioane de lei.

 

În cadrul acestui proiect Miercurea-Ciuc este liderul consorțiului alcătuit din Consiliul Județean Harghita, orașele mureșene Sângeorgiu de Pădure și Miercurea Nirajului, liceele tehnologice din Miercurea-Ciuc, Universitatea Sapientia, întreprinderile și organizații profesionale de comerț și industrie din județul Harghita și din Ținutul Secuiesc. Scopul este de a îmbunătăți și dezvolta suprafața de șapte hectare a centrului școlar din Toplița-Ciuc prin construirea de noi clădiri, și de a consolida învățământul dual în cele patru licee tehnologice din Miercurea-Ciuc.

„A trebuit să suplimentăm bugetul pentru bursele privind formarea duală, în același timp a crescut și valoare totală a proiectului. Acest lucru a fost decis astăzi, și acum așteptăm semnarea contractului de finanțare. Amploarea acestei dezvoltări va fi uriașă și va fi completată de proiectul de dotări de 5 milioane de euro pe care îl avem în derulare prin PNRR, care ne va ajuta să înlocuim mobilierul și echipamentele IT în toate școlile din Miercurea-Ciuc, precum și să dezvoltăm laboratoare școlare” – a declarat primarul Korodi Attila.

Bugetul total al proiectului este de 121,67 milioane de lei, valoarea totală neeligibilă este 25,51 de milioane de lei. Contribuția proprie a municipiului este de 19,65 milioane de lei, în timp ce Consiliul Județean Harghita contribuie cu 5,86 milioane de lei.

Onkormanyzati Ules Bci