chevron_right
Monitorul oficial local

AU PARTICIPAT APROAPE 500 DE ELEVI LA CURSURI DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ

01

Fundația OTP Bank România a oferit cursuri gratuite de educație financiară pentru aproape 500 de participanți prin intermediul noului program din Miercurea-Ciuc, inaugurat anul trecut în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc.

 

De la lansarea programului, 467 de elevi din 4 școli gimnaziale și 6 licee au beneficiat de cursurile oferite de Fundația OTP Bank România, fiecare elev participând la 5 întâlniri. Elevii participanți au oferit feedback 95% pozitiv despre activitățile pentru dezvoltarea aptitudinilor financiare și economice, aceștia afirmând că “au adorat exercițiile”, “s-au simțit amuzați”, “s-au simțit impliniți”.

În plus față de programul de educație financiară pentru gimnaziu și liceu, Fundația a testat o sesiune de educație financiară pentru o grupă de 18 preșcolari (3-6 ani). Prin joacă, formatorii acreditați al Fundației au reușit să discute cu preșcolarii despre ce înseamnă banii, rolul acestora, economisire, nevoi și dorințe.

De asemenea, Fundația a mai derulat o inițiativă inedită, prin intermediul unor ateliere de lucru susținute pentru reprezentante ale comunitații rrome. Atelierele au avut drept scop creșterea conștientizării cu privire la educația financiară și oferirea de noțiuni de bază acestei comunitați defavorizate. În sprijinul aceleiași comunități, Fundația a organizat o campanie de voluntariat cu ajutorul căreia 33 de copii au primit ghiozdane complet echipate cu materiale didactice necesare pentru începerea școlii.

„Rezultatele noastre în anul școlar 2022-2023 confirmă că parteneriatul cu Primăria Miercurea-Ciuc cu privire la derularea acestui program a fost un real succes, de care ne bucurăm și pe care îl celebrăm acum, la un an de la demararea proiectului. Datorită sprijinului constant din partea Primăriei, școlile s-au înscris în program, iar pe baza feedbackului excelent din partea participanților, numărul de înscrieri a crescut constant" – a declarat Delia Murafa, Director al Fundației OTP Bank România.

„Încă nu putem estima care vor fi beneficiile majore care vor fi aduse de către programul educațional derulat în Miercurea Ciuc în parteneriat cu Fundația OTP. Tinerii noștri care au participat și vor participa la acest program de formare vor avea un avantaj semnificativ în viață. Vor dobândi cunoștiințe practice în legătură cu planificarea conștientă a bugetului personal și învățarea conceptelor financiare de bază. Aceste aspecte vor contribui pe termen lung la vitalitatea economică a municipiului” – a declarat primarul Korodi Attila.

Fundația OTP Bank România promovează educația financiară și printre obiectivele cele mai importante se numără dezvoltarea de parteneriate valoroase pe toate lațurile educației financiare și formării profesionale, care să susțină contribuția la formarea și dezvoltarea generației tinere din România. În cei 9 ani de activitate, Fundația a acumulat un portofoliu important de proiecte educaționale construite pe patru linii principale de activitate: educație financiară, educația copiilor, orientare în carieră și parteneriate strategice cu asociații și ONG-uri locale.

01