chevron_right
Monitorul oficial local

CLĂDIREA GRĂDINIȚEI „MICIMACKÓ” SE EXTINDE CU UN ETAJ NOU

06

Un proiect mult așteptat va fi finalizat în cursul acestui an: contractul pentru extinderea și renovarea Grădiniței „Micimackó” a fost semnat astăzi. Prin proiectul cofinanțat de UE se vor realiza, printre altele, un etaj nou, o sală de mese, o magazie nouă, iar clădirea va fi complet termoizolată.

 

Un nou contract de execuție privind modernizarea rețelei de învățământ din municipiu a fost semnat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Contractul în valoare de 3,87 milioane de lei a fost semnat de către Viceprimarul Sógor Enikő și Boda Szilárd, administratorul firmei locale Boda Construct Practic SRL.

Szente Ibolya, directoarea grădiniței a declarat că anul viitor clădirea grădiniței va împlini 50 de ani, iar până acum s-au efectuat doar reparații și intervenții mici. Clădirea găzduiește aproape 200 de copii și are nevoie de o renovare majoră. „Suntem bucuroși că licitația a fost câștigată de un antreprenor local. Sper că vor respecta termenul de execuție și că lucrările de construcție vor fi finalizate în acest an”, a declarat primarul Korodi Attila.

Viceprimarul Sógor Enikő a vorbit despre beneficiile așteptate ale proiectului. Ea a explicat faptul că va fi construit un etaj nou, care va găzdui trei săli de clasă. Terasa existentă va fi transformată în sală de mese, va fi construită o scară de incendiu exterioară, iar în curtea instituției se va construi și un depozit nou. În același timp ferestrele și ușile vor fi înlocuite, rețeaua electrică va fi modernizată, pereții și acoperișul vor fi izolate, vor fi instalate panouri solare și sistem paratrăsnet. Curtea și locul de joacă vor fi de asemenea renovate.

Valoarea totală a investiției (inclusiv costurile de proiectare și de autorizare) este de 5,43 milioane de lei, finanțarea externă nerambursabilă fiind de 1,89 milioane de lei.

06