chevron_right
Monitorul oficial local

„CSÍKI MOZI” A ÎNCHEIAT UN AN BUN

Mozisajtaj Varoshaza 19jan24 Bf

Cifrele demonstrează că a fost o decizie bună să începem proiecțiile regulate de weekend acum doi ani: anul trecut, la Cinematograful „Csíki Mozi” au fost proiectate 201 de filme, atrăgând un public de peste 27.000 de spectatori. Cel mai mare succes a avut filmul Avatar: Calea apei, care a fost proiectat de 14 ori, fiind vizionat de aproape 3.000 de persoane. Activitatea cinematografului din anul trecut a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către primarul Korodi Attila și Antal Sándor, managerul cinematografului.

 

La cinematograful „Csíki Mozi” prima proiecție în cadrul noului sistem permanent de proiecții de weekend a avut loc pe data de 14 aprilie 2022. Începând cu această dată, cu câteva excepții justificate, filmele sunt proiectate în fiecare joi, vineri, sâmbătă și duminică, de la filme maghiare și românești până la creații cunoscute la nivel mondial, oferind o varietate de genuri în selecție. În anul 2023 au fost prezentate deja 201 de filme, acestea fiind proiectate de 350 de ori. Numărul de spectatori a crescut la 27,5 mii (de la 19,4 mii în 2022).

Conform statisticilor din 2023, se evidențiază filmul american Avatar: Calea apei, care a fost vizionat de 2.933 de persoane în 14 proiecții. Al doilea cel mai popular film a fost Oppenheimer, tot din SUA, cu 8 proiecții și aproape 1500 de spectatori.

„Aceste cifre confirmă necesitatea de a face proiectări regulate în Miercurea-Ciuc. Veniturile cinematografului au depășit anul trecut 520 de mii de lei, deci cu un an și jumătate de proiecții regulate deja generează mai mult de jumătate din costurile sale. De asemenea, este clar că cinematograful nu ar putea funcționa fără municipalitate, iar noi ne menținem angajamentul către cinefili” – a declarat primarul Korodi Attila.

„2023 a fost primul an complet ca și membru al rețelei Europa Cinemas. Întrucât am îndeplinit toate cerințele, putem spera la sprijin financiar din partea rețelei începând din acest an” – a declarat Antal Sándor, managerul cinematografului, menționând că de anul trecut cinematograful are o identitatea vizuală proprie și lucrează la propriul website.

Cinematograful proiectează filme patru zile pe săptămână și găzduiește adesea și alte activități (concerte, lansări de carte etc.) în celelalte trei zile.

Mozisajtaj Varoshaza 19jan24 Bf