chevron_right
Monitorul oficial local

ÎNCEPE CONSTRUCȚIA REMIZEI PSI ÎN HARGHITA-BĂI

Hrf1

Amplasamentul a fost predat contractorului, marcând astfel începutul construcției remizei PSI din Harghita-Băi. Clădirea multifuncțională va găzdui nu doar un depozit de pompieri, ci și un cabinet medical, o farmacie, o toaletă publică și spații de birouri. Durata estimată a construcției este de 12 luni.

 

Serviciul voluntar din Harghita-Băi este dotat deja cu o autospecială de pompieri, motiv pentru care este esențială construcția unei remize PSI. Cu toate acestea, pentru a satisface și alte necesități, administrația locală a decis să construiască o clădire cu multiple destinații. Prin intermediul procedurii de achiziție publică, un antreprenor local a câștigat contractul de construcție, la fel cum a fost și în cazul proiectării. Pe baza planurilor întocmite de către Aedna SRL, Impex Aurora SRL va realiza lucrările efective.

„Am semnat contractul de execuție în această săptămână, iar acum predăm terenul contractorului. Acesta este un pas important în creșterea securității publice din Harghita-Băi. În plus față de faptul că pompierilor voluntari locali li se va asigura un loc de serviciu permanent, echipat corespunzător, și se va putea depozita autospeciala de pompieri în condiții optime, cabinetul medical și farmacia vor îmbunătăți calitatea serviciilor de sănătate oferite rezidenților și turiștilor” – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Clădirea cu două nivele (demisol și parter) va avea o suprafață de 318 metri pătrați, iar suprafața utilă pe cele două niveluri va fi de 522 metri pătrați – a precizat viceprimarul Bors Béla, detaliind caracteristicile tehnice ale clădirii realizate din fonduri proprii.

„În demisol, vor fi amplasate toaletele publice (pentru femei, bărbați, persoane cu dizabilități și o toaletă pentru schimbarea scutecelor bebelușilor), sala pompierilor și centrala termică. La parter, va fi amenajat garajul pentru autospeciala de pompieri, iar acolo pompierii vor avea la dispoziție vestiare, toalete și un depozit. În partea centrală a clădirii, se va amenaja cabinetul medical cu două săli de consultații, toaletă și vestiar. Pe aripa dreaptă, va fi o farmacie cu spații de birouri, depozit și toaletă pentru personal, iar în spatele acesteia se va amenaja biroul Asociației Harghita-Băi” – a explicat viceprimarul.

Valoarea contractului de execuție este de 4,21 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de construcție este de 12 luni. Impex Aurora intenționează să finalizeze lucrările subterane încă în acest an în cazul vremii favorabile.

Hrf1