chevron_right
Monitorul oficial local

ÎNCEPE ÎNLOCUIREA INTEGRALĂ A CONDUCTELOR DE GAZE ÎN ZONA REZIDENȚIALĂ PICTOR NAGY ISTVÁN

Nagyistvan Gazcsere

Marțea viitoare se vor demara lucrările pentru înlocuirea completă a conductelor de gaze în zona străzii Pictor Nagy István și a străzii Inimii. Lucrările se vor desfășura în trei etape și vor implica restricții de circulație, ceea ce va îngreuna atât traficul rutier cât și parcarea în zonele amintite. În pofida neplăcerilor cauzate, aceste lucrări ajută cartierul rezidențial din centrul orașului să intre într-o nouă eră, pregătind terenul pentru o renovare completă.

 

Datorită unei strânse colaborări, între Primăria Municipiului , locatari și societatea Delgaz Grid SA., responsabilă cu rețeaua de gaze, aceasta poate iniția un proiect amplu pe strada Pictor Nagy István, înainte ca renovarea completă a cartierului să înceapă. Vor înlocui treptat rețeaua de conducte, prima fază a lucrărilor începând imediat după Sărbătorile de Paște Catolic : între 2 și 26 aprilie . Ca urmare a lucrărilor se va închide porțiunea din spatele blocurilor de pe strada Kossuth Lajos, între numerele 28 și 36, împreună cu alte două blocuri adiacente, conform hărții atașate. Rugăm proprietarii de autovehicule să elibereze această porțiune de drum până pe 2 aprilie. Alte secțiuni ale străzii și părți din strada Inimii vor fi îsnchise ulterior.

Lucrările sunt estimate să dureze până la mijlocul lunii iunie. În această perioadă, vă rugăm să aveți răbdare și înțelegere dacă activitățile zilnice sunt afectate de implementarea proiectului.  Echipa investitorului Delgaz Grid SA. va face tot posibilul pentru ca lucrările să progreseze rapid și în siguranță.

După finalizarea înlocuirii conductelor de gaze, în toamnă începe o nouă etapă de lucrări, care va include, printre altele, construirea de noi straturi de asfalt și trotuare, parcări, instalarea unei noi rețele de iluminat public, montarea de camere de supraveghere, reîmprospătarea zonelor verzi, amenajarea unui loc de joacă, mobilier urban, depozit pentru biciclete cu sistem de închidere, precum și o pistă de skateboard și de ciclism extrem, iar lângă blocuri va fi amenajată și o pistă de alergare cu suprafață de cauciuc.

Nagyistvan Gazcsere