chevron_right
Monitorul oficial local

MÂINE SE DESCHIDE PATINOARUL ÎN AER LIBER

Korcsolyasajtaj Szereda 015dec23 Bf 3

Mâine dimineață va fi deschis patinoarul din Piața Libertății. Grupurile școlare și ONG-urile vor putea folosi gheața gratuit și în acest an, pe bază de rezervare, și vor putea închiria patine. Primarul Korodi Attila a anunțat în cadrul conferinței de presă de astăzi că Anul Nou va fi sărbătorit cu muzică stradală și o petrecere de Revelion.  

Patinoarul din Piața Libertății va fi administrat în acest an de către societatea Csíki Sportcentrum SRL. Gheața este deja în stare bună, astfel că patinoarul de 20x30 m va fi deschis sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.00.

„Suntem încântați că am reușit să reînființăm patinoarul în aer liber în acest an într-o nouă formă de organizare. Am constatat că activitatea de petrecere a timpului liber oferită de patinoar, înființat pentru prima dată în urmă cu doi ani, a devenit parte din viața de zi cu zi a comunității noastre în timpul sezonului de iarnă", a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi.

După cele relatate de Páll Andrea, administratorul societății, de luni până duminică, între orele 10.00 și 20.00, gheața poate fi folosită în sesiuni de o oră și jumătate (10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30, 16.00-17.30, 18.00-20.00), iar prețul pe sesiune este de 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii și 7 lei de persoană pentru familiile numeroase. Închirierea patinelor se face tot pentru o tură și costă 15 lei. De luni până vineri, între orele 10.00 și 15.30, școlile și grupurile de organizații civice din oraș pot folosi patinoarul gratuit, pe bază de rezervare. Rezervările se pot face pe site-ul csikirekreativ@gmail.com sau la numărul de telefon 0770-365510.

În cadrul sărbătorilor de Crăciun, ne putem întâlni în a treia duminică de Advent și în sâmbăta dinaintea celei de-a patra duminici, la ora 17.00, pentru aprinderea ultimelor lumânări la bradul de Crăciun al orașului din Parcul Central! În cea de-a treia duminică (17 decembrie), cuvintele pastorului unitarian Solymosi Alpár și Corul „Csicsergők” al Școlii Gimnaziale „József Attila” vor creea atmosfera de sărbătoare. Deoarece ultima duminică de Adventul cade pe 24 decembrie, aprinderea celei de-a patra lumânări din seria evenimentelor festive de advent va avea loc cu o zi mai devreme, sâmbătă, 23 decembrie. Cu această ocazie cuvintele parohulului asistent al parohiei Sfânta Cruce, Küsmödi Csongor-Ignác și cântecele formației Psallite vor contribui la crearea atmosferei festive.

Nu vor lipsi nici colindele publice: pe 21 decembrie,  ansamblul Mesehetes, iar vineri și sâmbătă, 22 și 23 decembrie, alte șase coruri din Miercurea-Ciuc vor cânta melodii de Crăciun în diverse zone ale orașului, în cadrul colindelor din cartiere și din centrul orașului.

OUG 90/2023 face o excepție pentru sărbătorile de Revelion. În conformitate cu aceasta, în acest an, în noaptea de Revelion, în Miercurea-Ciuc va fi muzică de stradă cu DJ, iar la miezul nopții vor avea loc focuri de artificii pentru a întâmpina Anul Nou. În loc de focuri de artificii, municipalitatea a luat în considerare un spectacol de lumini și un spectacol cu lasere, dar costul acestora ar fi semnificativ mai mare decât cel al focurilor de artificii de 20.000 de lei.

Prin urmare, Primăria solicită înțelegerea proprietarilor de animale de companie, și îi invită pe toți cei care doresc să sărbătorească în noaptea de Revelion în centrul orașului!

 

Korcsolyasajtaj Szereda 015dec23 Bf 3