chevron_right
Monitorul oficial local

MODERNIZAREA DRUMURILOR AGRICOLE VA ÎNCEPE ÎN CÂTEVA ZILE

Img 20231005 Wa0031

În următoarea săptămână va începe reabilitarea și asfaltarea a peste cinci kilometri de drumuri agricole în localitățile Miercurea-Ciuc, Ciceu, Siculeni și Racu, în urma proiectului câștigător al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară FOREST. 

Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) FOREST, formată din cele patru localități menționate, a obținut cu succes în 2021 o finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală a proiectului este de 5,9 milioane de lei (1,2 milioane de euro), din care se vor asfalta în total 5,2 kilometri de drumuri agricole. Această investiție va facilita semnificativ circulația agricolă și va reduce povara asupra rețelei naționale și europene de drumuri.

„Municipiul este cel mai mare beneficiar al acestui proiect, care va conecta drumurile noastre de câmp și va extinde rețeaua în sate”- a declarat astăzi primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în Siculeni, însoțită de o inspecție pe teren. Edilul a precizat că Miercurea-Ciuc va beneficia de două segmente de drum: unul care va începe de la marginea localității Ciceu, de la pasarela feroviară, și se alătură drumului Rét, iar celălalt în zona Toplița, care se va întinde aproape paralel cu strada Câmpul Mare și se va alătura drumului național după ocolirea vechiului depozit de deșeuri.

„Ambele segmente fac parte din planul strategic pe termen lung al orașului, care dezvoltă aceste zone ale localității. Segmentul din Ciceu va deveni și drumul de serviciu al viitorului parc industrial, în timp ce drumul din zona Toplița va fi integrat în noul regulament PUZ care va fi întocmit pentru această parte a orașului. În prezent, această zonă este destinată agriculturii, dar pe măsură ce municipiul se dezvoltă, ar putea deveni o zonă rezidențială” - a subliniat primarul.

Conform informațiilor furnizate de primarul din Siculeni, Szentes Csaba, în urma proiectului se vor moderniza 3.782 de metri de drumuri agricole în Miercurea-Ciuc, 740 de metri în Ciceu, 538 de metri în Racu și 162 de metri în Siculeni. Lucrările vor fi realizate de către consorțiul format din ING Service, Viaduct și Multipland, conform planurilor elaborate de Kontur SRL. Chiar dacă termenul de finalizare al proiectului în cadrul finanțării este iunie 2025, se crede că acesta va putea fi finalizat mai devreme.

Img 20231005 Wa0031