chevron_right
Monitorul oficial local

PROTESTĂM ÎMPOTRIVA PROIECTULUI DE ORDONANȚĂ PREZENTAT CA ȘI O REFORMĂ ADMINISTRATIVĂ!

Img 7136 3000px Ml 03

Municipiul Miercurea-Ciuc a transmis un mesaj de protest împotriva proiectului de ordonanță nechibzuit al guvernului, care a fost prezentat săptămâna trecută ca și o reformă administrativă. Astăzi, bannerele care anunțau evenimente de prestigiu au fost îndepărtate de pe fațada Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în locul lor a fost așezat un singur banner uriaș, care arată ce va pierde Miercurea-Ciuc, dacă guvernul nu se răzgândește.

 

Mesajul transmis de viceprimarul Sógor Enikő:

Astăzi am trimis o adresă premierului Marcel Ciolacu, ministrului de Finanțe Marcel Boloș și prefectului județului Harghita, Petres Sándor.

Le-am atras atenția asupra faptului că proiectul de Ordonanță de urgență prezentat ca o reformă administrativă, în cazul municipiului Miercurea-Ciuc ar provoca daune grave sistemului nostru instituțional și ar face imposibilă organizarea și susținerea evenimentelor și activităților noastre care fac ca orașul Miercurea-Ciuc să fie vibrant, atractiv și puternic în identitatea sa.

În ultimii 30 de ani, în orașul nostru au fost înființate trei instituții culturale foarte puternice și un club municipal care oferă activități sportive.

Este extrem de important ca guvernul să recunoască faptul că, dacă va fi adoptat proiectul de ordonanță, în reședința noastră de județ muzeul, teatrul și ansamblul de dans popular, precum și Clubul Sportiv Municipal, vor înceta să funcționeze.

Contrar a ceea ce mulți cred, miza pentru noi nu este slăbirea administrației locale, ci protejarea identității noastre, întărirea comunității noastre, precum și păstrarea și atragerea acasă a tinerilor noștri.

Ne opunem cu tărie proiectului și ne vom apăra instituțiile și viitorul nostru prin toate mijloacele!”

 

Linkul live-ului de pe Facebook: https://tinyurl.com/44m6vzce

Mai multe detalii: https://tinyurl.com/4exm84m3

Img 7136 3000px Ml 03