chevron_right
Monitorul oficial local

PUTEȚI APLICA PENTRU PROGRAMUL RABLA LOCAL!

Rabla Jelentkezes Ro

S-a deschis perioada de depunere a solicitărilor pentru programul Casarea autovehiculelor uzate (programul „Rabla Local”). Solicitările vor fi luate în considerare pe baza principiului „primul venit, primul servit” pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Mai este încă timp pentru a completa dosarul de solicitare care va fi depus la Primărie, dar solicitanții trebuie să se grăbească să aplice pe site-ul AFM-ului!

 

AFM a lansat Casarea autovehiculelor uzate, care este acum deschis pentru depunerea de cereri din partea persoanelor fizice. AFM va evalua cererile online în ordinea descărcării lor, urmând ca în etapa următoare să transmită lista celor aprobate către primăriile participante la program. În cazul municipiului Miercurea-Ciuc, 500 de mașini uzate pot fi scoase din circulație.

Solicitanții acceptați de către AFM-ul își pot depune dosarele la Primăria Miercurea-Ciuc. Dosarul trebuie să conțină următoarele acte:

- cerere (se poate descărca aici)

- carte de identitate (copie)

- certificat de atestare fiscală de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care să ateste că solicitantul nu are datorii publice

- documente care să ateste dreptul de proprietate asupra vehiculului (copie)

- declarație GDPR (descarcă aici)

- în unele cazuri: împuternicire (de la notar public, original)

Personalul Primăriei va primi și verifica loturile de documente și îi va informa pe cei care au fost admiși cu privire la următorii pași. După predarea și scoaterea din circulație a autovehiculului, Municipiul Miercurea-Ciuc și solicitantul încheie un contract (modelul poate fi descărcat aici), în baza căruia se face plata a 3000 de lei pentru fiecare autovehicul.

Pentru o descriere detaliată a procedurii, inclusiv a criteriilor de eligibilitate, click aici.

Rabla Jelentkezes Ro