chevron_right
Monitorul oficial local

Învățământul Dual pentru creșterea Competitivității, Inovării și Consolidarea Economiei printr-un Consorțiu Integrat

Header pnrr


Odată cu semnarea contractului de finanțare, Municipiul Miercurea-Ciuc, în calitate de beneficiar, a marcat lansarea implementării proiectului „Învățământul Dual în Miercurea-Ciuc pentru creșterea Competitivității, Inovării și Consolidarea Economiei Regionale printr-un Consorțiu Regional Integrat” (cod proiect: ID-24). Acest proiect este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Acest proiect ambițios are ca scop dezvoltarea educației și creșterea calității învățământului dual profesional, contribuind la formarea unei noi generații de specialiști pregătiți să facă față cerințelor pieței muncii. Perioada de implementare a proiectului este între 28.03.2024-30.06.2026.  

Scopul investiției este înființarea unui campus educațional dual care să ofere studenților atât cunoștințe teoretice, cât și experiență practică în domeniul de studiu ales.

În anul 2023 a fost creat un consorțiu pentru a dezvolta un program regional de formare duală cu sediul la Miercurea-Ciuc. Consorțiul este condus de Municipiul Miercurea-Ciuc și include Consiliul Județean Harghita, municipalitățile orașelor Sângeorgiu de Pădure și Miercurea Nirajului din județul Mureș, cele patru școli profesionale din Miercurea-Ciuc, Sapientia EMTE, întreprinderi, antreprenori, organizații profesionale și neguvernamentale din județul Harghita și din Transilvania.  

Proiectul este gestionat de Ministerul Educației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta C15 Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiți 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate în baza Ordinului ministrului educației nr. 5068 din data 14.07.2023. 

Valoarea contractului de finanțare este de 96.157.057,22 lei cu TVA inclus. Contribuția proprie a Municipiului Miercurea-Ciuc este de 19.650.807,66 lei cu TVA inclus, iar cea a Consiliului Județean Harghita de 5.864.320,00 lei cu TVA inclus. Valoarea totală a proiectului este de 121.627.184,88 lei, inclusiv TVA.


Comunicat de presă (08.05.2024)