chevron_right
Monitorul oficial local

DEZVOLTAREA ECONOMICĂ ȘI SISTEMUL DE PARCARE PE AGENDA CONSILIULUI

1222 Onkormanyzati Ules Ml

Consiliul Municipal Miercurea-Ciuc și-a luat rămas bun de la anul 2023 în cadrul unei ședințe festive. Cu această ocazie, administrația locală l-a felicitat pe dr. Csedő Csaba István, fostul primar al municipiului Miercurea-Ciuc între anii 1993–2004, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

În cadrul ședinței, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean, a lăudat rezultatele colaborării între cele două instituții.

„Mulțumesc pentru solidaritatea arătată față de localitățile din regiunea Ciuc și chiar față de întregul județ. Niciodată județul și Miercurea-Ciuc nu au avut atâtea proiecte comune ca acum” – a declarat Borboly Csaba, referindu-se la investițiile comune în educație și dezvoltarea spitalului județean.

Continuând ideea, primarul Korodi Attila a prezentat proiectul câștigat săptămâna trecută în valoare de 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea educației (program de învățământ dual, dezvoltarea campusului cu cămine studențești, ateliere de meserii, crearea și echiparea de spații comunitare).

„Ne-am asumat să sprijinim dezvoltarea economică cât mai eficient posibil. În acest scop, am creat un regulament de urbanism incluziv și un birou al primăriei, respectiv introducem diverse programe și măsuri de stimulare, inclusiv în domeniul fiscalității. Este remarcabil faptul că am aprobat astăzi o hotărâre care oferă scutiri parțiale sau totale de taxe pentru întreprinderile care își măresc capacitățile și creează locuri de muncă” – a explicat primarul.

În cadrul ședinței, au fost luate decizii importante și cu privire la eligibilitatea investițiilor în curs finanțate parțial de Uniunea Europeană, iar regulamentul de parcare cu plată a fost modificat. În acest sens, s-a clarificat că persoanele cu dizabilități pot utiliza gratuit și alte locuri de parcare în cazul în care cele destinate lor sunt ocupate, și se acordă o reducere de 50% pentru familiile numeroase la achiziționarea unui abonament pentru primul autovehicul. Extinderea zonelor care dau dreptul la abonamente de parcare pentru rezidenți este, de asemenea, un avantaj important: locuitorii blocului de la adresa Kossuth Lajos nr. 23 pot achiziționa abonament tip locatar pentru curtea pieții, iar străzile Borvíz (18 locuri de parcare) și Gál Sándor (64 locuri de parcare) au fost incluse în clasificarea rezidențială pentru locuitorii de la adresele Kossuth Lajos nr. 1, 3, 5, 9. De asemenea, parcarea din spatele Universității Sapientia cu 44 de locuri de parcare este acum disponibilă pentru locuitorii de la adresa Mihai Eminescu nr. 1.

1222 Onkormanyzati Ules Ml