chevron_right
Monitorul oficial local

LUNI ÎNCEPE CURĂȚENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ

20240314 Nagytakaritas

Curățenia generală de primăvară din acest an va începe săptămâna viitoare și va include și activități de debarasare. Timp de peste două săptămâni, Primăria Miercurea-Ciuc, Eco-Csík SRL și locuitorii orașului vor lucra împreună pentru a avea spații publice mai frumoase, străzi și trotuare mai curate.

 

PROGRAMUL DETALIAT

În acest an, curățenia generală de primăvară va începe în cartierul Patinoarului și pe strada Mihail Sadoveanu, respectiv în zona Parcului Fodor Sándor (fostul Parcul Tineretului). Eco-Csík SRL va lucra cu un arsenal alcătuit din două automăturătoare stradale, două aspiratoare stradale, cinci vehicule de transport și 25 de persoane. Față de anul trecut, activitatea de salubrizare va fi completată și de debarasare.

Pentru ca curățenia de primăvară să fie operativă și cu rezultate, este nevoie și de parteneriatul locuitorilor din oraș” – a subliniat viceprimarul Bors Béla. Ar fi foarte important ca locuitorii să nu-și parcheze mașinile pe drumurile, parcările și trotuarele unde urmează a se desfășura procesul de salubrizare. Asta deoarece mașinile lăsate acolo pot îngreuna și încetini foarte mult activitatea. Dacă în zonele unde s-a desfășurat acțiunea de salubrizare, proprietarul unui autovehicul nu-și găsește automobilul pe locul unde l-a parcat, poate suna la numărul de telefon 0744–923031.

De asemenea, viceprimarul a subliniat faptul că acțiunea este un bun prilej pentru asociațiile de locatari și comunitățile de locuitori să efectueze curățenia de primăvară în jurul blocurilor. Deșeurile verzi rezultate trebuie mărunțite și așezate în grămezi lângă tomberoanele de gunoi. Locuitorii caselor particulare pot contribui la peisajul urban îngrijit prin curățarea rigolelor din fața proprietății lor.

Pál Tamás, directorul general al Eco-Csík SRL a detaliat procesul de curățare, evidențiind faptul că salubrizarea generală va fi efectuată pe toate străzile din oraș, nu doar pe cele pe care vor exista restricții de circulație.

În ceea ce privește debarasarea, subliniem, că mobilierul, saltelele și deșeurile reciclabile trebuie depuse la punctele de colectare sau, în cazul caselor particulare, în fața porții, în ziua obișnuită de colectare a deșeurilor, și nu în ziua curățeniei generale! De asemenea, vă amintim, că nu se colectează deșeuri periculoase sau deșeuri din construcții și demolări!

Un program detaliat va fi afișat la intrarea fiecărui bloc, evidențiind data pentru adresa respectivă.

Dacă vremea nu permite curățarea unei anumite străzi sau a unei zone rezidențiale în ziua planificată, aceasta va fi reprogramată după data de 9 aprilie. Curățenia generală va fi suspendată în Vinerea Mare și în Lunea Paștelui catolic.

Pentru informații actualizate despre curățenia generală de primăvară urmăriți pagina de Facebook a Primăriei Miercurea-Ciuc.

20240314 Nagytakaritas