chevron_right
Monitorul oficial local

HOTĂRÂRILE CONSILIULUI LOCAL

Onkormanyzatiules Zoom

Modificarea prețurilor și tarifelor locale de producere, distribuţie și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, rectificarea bugetelor Goscom SA și Csíki Trans SRL s-au numărat printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a consiliului municipal.

Comparativ cu anul trecut, o gospodărie medie dintr-un bloc de locuințe din Miercurea-Ciuc va plăti cu aproape 400 de lei mai mult în cele 7 luni de încălzire, în baza prețurilor la energia termică în sistem centralizat care au fost adoptate azi. Prețul anterior de 360 de lei pe gigacalorie a fost majorat la 495 de lei, respectiv 515 lei pentru locuitori care folosesc încălzirea centralizată, cu o cotă de TVA de 5% în perioada octombrie-martie și de 19% în perioada aprilie-septembrie. Potrivit calculelor direcției de specialitate, consumatorii din sistemul de termoficare centralizată vor plăti în continuare mai puțin decât consumatorii cu cazane individuale, chiar și cu prețurile revizuite. Lázár Péter, șeful de serviciu al Serviciului de gospodărire urbană a subliniat că, până în 2030, toate municipalitățile vor fi obligate să nu mai subvenționeze prețul încălzirii urbane. Prin urmare, investițiile viitoare trebuie să anticipeze faptul că consumatorii care în prezent își folosesc propriile cazane vor putea să se reconecteze la sistemul de încălzire centralizată. Noile prețuri la încălzirea centralizată vor duce, de asemenea, la modificări pe partea de venituri a bugetului Goscom, care reprezintă bugetul rectificat adoptat de consiliu. În cazul Csíki Trans SRL., au apărut noi costuri ca urmare a introducerii sistemului de parcare, ceea ce justifică rectificarea bugetului companiei.

De asemenea, Consiliul a aprobat desfășurarea activității Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zonă Metropolitană Ciuc în anumite spații de birouri ale Primăriei. Totodată, consilierii au adoptat hotărârea privind  constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Orbán Zsolt, de pe lista de candidați ai U.D.M.R. şi declararea ca vacant a locului deținut de acesta.

Onkormanyzatiules Zoom