chevron_right
Monitorul oficial local

JOI ÎNCEPE CURĂȚENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ

Tavaszi Nagytakaritas 2023 03 21 5

Programul modificat al curățeniei generale de primăvară (13 aprilie)

Programul curățeniei generale de primăvară


Anul acesta curățenia generală de primăvară va începe pe 23 martie. Acțiunea comună a Primăriei Municipiului Miecurea-Ciuc și a Eco-Csík Srl., care durează trei săptămâni, va porni din zona pieței agroalimentare, continuând spre marginile orașului, cuprinzând toate spațiile publice, străzile și trotuarele din oraș.

 

În acest an, Eco-Csík Srl. a extins flota sa cu un nou vehicul de curățenie stradală, astfel încât cinci utilaje (două aspiratoare și trei mături mecanice) vor fi utilizate pentru curățenia generală de primăvară, pe lângă munca manuală esențială a 22 de persoane. În cadrul conferinței de presă organizată la sediul operatorului regional de salubritate a fost prezentată noul utilaj, respectiv cele mai importante aspecte ale operațiunii.

Pentru ca curățenia de primăvară să fie eficientă, este nevoie și de parteneriatul locuitorilor din oraș - a subliniat viceprimarul Bors Béla. Ar fi foarte important ca locuitorii să nu-și parcheze mașinile pe drumurile, parcările și trotuarele unde urmează a se desfășura procesul de curățare. Asta deoarece mașinile lăsate acolo vor îngreuna și încetini foarte mult activitatea. Mutarea unui autovehicul poate dura cel puțin o oră" - a subliniat viceprimarul. Dacă în zonele unde s-a desfășurat acțiunea de curățare proprietarul unui autovehicul nu-și găsește automobilul pe locul unde l-a parcat, poate suna la numărul de telefon 0744 923 031.

De asemenea, viceprimarul a subliniat faptul că acțiunea de revigorare urbană este și un bun prilej pentru asociațiile de locatari și comunitățile de locuitori de a face curățenia de primăvară în jurul blocurilor. Deșeurile verzi rezultate trebuie mărunțite și așezate în grămezi lângă tomberoanele de gunoi. Locuitorii de case particulare pot contribui la peisajul urban îngrijit prin curățarea rigolelor din fața proprietății lor.

Pál Tamás, directorul general al Eco-Csík Srl. a detaliat procesul de curățare, evidențiind faptul că curățenia generală de primăvară va fi efectuată pe toate străzile din oraș, nu doar pe cele pe care vor exista restricții de circulație.

Programul exact va fi afișat la intrarea în fiecare scară, cu menționarea datei pentru adresa respectivă. În cazul în care vremea nu va permite curățarea unei anumite străzi sau a unei zone rezidențiale la data programată, aceasta va fi reprogramată după data de 14 aprilie.

Pentru informații actualizate despre curățenia generală urmăriți paginile de Facebook ale Primăriei.




Tavaszi Nagytakaritas 2023 03 21 5