chevron_right
Monitorul oficial local

MIERCUREA-CIUC–RIEHEN: ÎNFRĂȚIRE VIE

Riehen2

În dimineața zilei de vineri, 21 octombrie, primarul Korodi Attila și viceprimarii Bors Béla și Sógor Enikő au primit la Primărie o delegație din Riehen (Elveția), oraș înfrățit cu Miercurea-Ciuc.

Delegația a fost condusă de Guido Vogel, membru al Consiliului municipal Riehen. Au fost prezenți, de asemenea, Regula Ringger, președinta asociației ProCsik din Riehen și mai mulți membri ai consiliului de administrație al asociației Verein ProCsik. Scopul principal al vizitei a fost consolidarea relației de înfrățire. De asemenea, delegația a dorit să se informeze cu privire la funcționarea structurilor administrative românești și despre situația politică din România. Aceștia au fost interesați în special de funcționarea rețelei de protecție socială și de finanțarea publică a acesteia.

Primarul Korodi Attila a prezentat activitățile, obiectivele și principalele orientări ale noii administrații. Viceprimarul Sógor Enikő a făcut o prezentare a activităților direcției sociale, evidențiind domeniile care au fost punctele centrale ale sprijinului acordat de Riehen și care ar putea fi pietrele de temelie ale înfrățirii în anii următori.

Asociația Riehen, o organizație non-profit, apolitică și de utilitate publică, își desfășoară activitatea în orașul nostru de mai bine de 30 de ani. Printre activitățile sale principale se numără administrarea Centrului Providentia pentru persoanele în vârstă, un proiect de școală forestieră și activități de consolidare a comunității la Casa Școlii Forestiere din Pottyand, prânzuri gratuite pentru copii și după-amiezi de educație pentru elevii dezavantajați din punct de vedere social la Școala Gimnazială Xantus János”.

 

Riehen2