chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A PETŐFI UTCA SOKKAL TÖBB EGYSZERŰ SÉTÁLÓUTCÁNÁL!

Hackathon Hu

Közös ötletelésre, alkotásra hívunk mindenkit a Petőfi Sándor utca kiaknázatlan lehetőségeinek felkutatása, valamint a legjobb ötletek megvalósítása céljából. A november 11–13-i ötletversenyre egyéni vagy legfeljebb háromfős csapatok jelentkezését várjuk a következő linken: https://forms.gle/D7Nq5E23xtZc....

 

Csíkszereda sétálóutcájában számos olyan lehetőség rejlik, amelyek az ott működő kereskedelmi egységek és ügyfeleik, az arra járók, illetve az egész város javára fordíthatók, de még nincsenek kellőképpen kihasználva. Ezek felkutatására indított közösségi hackathont tavasszal Csíkszereda Városháza, a The House Egyesület és a Kohó szakmai munkacsoport.

A hackathon olyan közösségi esemény, ötletbörze, amely a fejlett országokban már jól bejáratott és jól bevált gazdaság- és területfejlesztési módszer szerint valósul meg. Csíkszereda tavasszal már megismerkedhetett a kezdeményezéssel, az akkori előeseményeket követően pedig november 11–13-án a Sapientia EMTE-n szervezik a csíki ötletverseny fő eseményét. A benevezés már el is kezdődött.

Az érdeklődök egyénenként is jelentkezhetnek, de legfeljebb háromfős csapatokban is benevezhetnek. A benevezett csapatok összetétele megmarad, de összevonják őket, hogy az így létrejött 5-6 fős csoportokban még jobban cserélődjenek a gondolatok, észrevételek.

Az eseményre bárki jelentkezhet, sőt nézőként, hallgatóként is be lehet kapcsolódni, benevezés nélkül. A versenyben viszont csakis regisztrált csapatok vehetnek részt, hogy ötleteikkel, gondolataikkal frissebbé, élhetőbbé tegyék városunkat. A legjobb ötlettel előálló csapat minden tagja kétszemélyes, egyéjszakás wellness-élményt nyer az olaszteleki Daniel-kastélyszállóban, az igazán nagy elégtétel pedig az, hogy a városháza – hacsak megkerülhetetlen közigazgatási akadályba nem ütközik – megvalósítja az ötletet, így annak a teljes csíki közösség haszonélvezője lesz.

A zsűriben Csíkszereda főépítésze mellett vállalkozók, dizájnerek, egyetemi oktatók foglalnak helyet.


Hackathon Hu