chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CÉLEGYENESBEN A 120 MILLIÓ LEJES OKTATÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT SZERZŐDÉSÉNEK ALÁÍRÁSA

Onkormanyzati Ules Bci

Csíkszereda Önkormányzata az Oktatási Minisztérium visszajelzései alapján módosította a kampuszfejlesztésre és duálisképzés-fejlesztésre irányuló határozatát, így aláírhatóvá vált a 121,67 millió lejes óriásprojekt finanszírozási szerződése. Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) pályázatának jóvoltából radikálisan megújul a taplocai iskolaközpont infrastruktúrája és a négy csíkszeredai szakiskola oktatásának színvonala. Csíkszereda önrésze 19,65 millió lej.

 

Városunk főpályázója annak a projektnek, amelynek finanszírozására a Hargita Megye Tanácsa, a Maros megyei Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda, a csíkszeredai szakiskolák, a Sapientia EMTE, Hargita megyei és székelyföldi vállalkozások, vállalkozói és szakmai szervezetek által alkotott konzorcium nevében pályáztunk. A cél a taplocai iskolaközpont hét hektáros területének rendezése, fejlesztése új épületek létesítésével, illetve a duális képzés megerősítése a négy szakiskolában (Kájoni János Szakközépiskola, Kós Károly Szakközépiskola, Székely Károly Szakközépiskola, Venczel József Szakközépiskola).

„A duális képzés ösztöndíjkeretét ki kellett egészítenünk, ezzel együtt pedig a pályázat összértéke is növekedett. Erről határoztunk ma, és most már csak a finanszírozási szerződés aláírását várjuk. Óriási léptékű lesz ez a fejlesztés, és ezt ráadásul kiegészíti a megvalósítás fázisában levő, ugyancsak PNRR-s 5 millió eurós pályázatunk, amelynek jóvoltából minden csíkszeredai iskolában bútorzatot és IT-eszközöket cserélünk, és hosszú idő után szaklaboratóriumokat fejlesztünk” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A 121,67 millió lej összköltségvetésű kampusz- és duálisképzés-fejlesztési pályázat nem elszámolható költségei meghaladják a 25,5 millió lejt. Csíkszereda önrésze 19,65 millió lej, Hargita Megye Tanácsa 5,86 millió lejjel támogatja a megvalósítást.

Onkormanyzati Ules Bci