chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

EMELETTEL, HÁROM FOGLALKOZTATÓTEREMMEL BŐVÜL A MICIMACKÓ ÓVODA

06

Régóta várt projekt érik be idén: ma aláírták a Micimackó Óvoda bővítéséről és felújításáról szóló kivitelezési szerződést, amelynek értelmében idén teljesen megújul az oktatási intézmény. Az uniós társfinanszírozásból megvalósuló beruházás nyomán az óvoda egyebek mellett egy új emelettel, étkezővel, raktárépülettel bővül, és teljes hőszigetelésen esik át.

 

Sajtótájékoztató keretében írták alá ma az oktatási hálózat korszerűsítését szolgáló legújabb kivitelezési szerződést. Sógor Enikő alpolgármester és Boda Szilárd, a helyi Boda Construct Practic Kft. tulajdonosa a helyszínen látta el kézjegyével a szerződést, amelynek értéke 3,87 millió lej.

A Micimackó Óvoda igazgatója, Szente Ibolya elöljáróban elmondta: az épület jövőre lesz 50 éves, és mindeddig csak kisebb beavatkozások, javítások történtek rajta. A közel 200 gyermeket befogadó intézmény épülete igencsak megérett az átfogó felújításra.

„Öröm számunkra, hogy helyi vállalkozó nyerte egy újabb közbeszerzési eljárásunkat. Bízom benne, hogy sikerül tartani a szoros határidőt, és idén lezárul a kivitelezés” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A beruházás hozadékairól Sógor Enikő alpolgármester beszélt. Mint kifejtette: új emelet épül, amelyen három foglalkoztatóterem kap helyet, a meglévő teraszt beépítik étkezőnek, a falakon kívül tűzlépcső épül, az udvaron pedig egy új, zöldtetős raktárépület. Mindezek mellett kicserélik a nyílászárókat, a villanyvezeték-rendszert, hőszigetelik a falakat és a tetőzetet, napelemeket és villámhárítót szerelnek fel. Biztosítják az akadálymentesítést, és az udvart, valamint a játszóteret is felújítják.

A beruházás összértéke (a tervezési, engedélyeztetési költségekkel is számolva) 5,43 millió lej, a vissza nem térítendő külső támogatás összege 1,89 millió lejre rúg.

06