chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

HÉTFŐN KEZDŐDIK AZ ÁLTALÁNOS TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

20240314 Nagytakaritas

A jövő héten kezdődik és lomtalanítással is kiegészül az idei általános tavaszi nagytakarítás. Csíkszereda Városháza, az Eco-Csík Kft. és a városlakók bő két héten át tartó közös városszépítő akciója során Csíkszereda minden közterületét, utcáját, járdáját érinti.

 

A NAGYTAKARÍTÁS ÜTEMTERVE


Idén a Jégpálya negyedben és a Mihail Sadoveanu utcában, illetve a Fodor Sándor park (korábban Ifjúsági park) térségében kezdődik az általános tavaszi nagytakarítás. A folyamat során az Eco-Csík Kft. két mechanikus seprűvel, két porszívóval, öt szállítójárművel és 25 ember nélkülözhetetlen kétkezi munkájával megszépíti városunk utcáit. A tavalyihoz képest változás, hogy ezúttal lomtalanítással is összekötik a folyamatot.

„A tavaszi nagytakarítás sikere és hatékonysága érdekében ezúttal is a városlakók partnerségét kérjük – hangsúlyozta Bors Béla alpolgármester. Elsősorban arra kérte a városlakókat, hogy az előrejelzett takarítási napon járműveikkel ne parkoljanak a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszon, ugyanis az ott hagyott autók nagymértékben hátráltatják és lassítják a munkálatokat. A takarítás útjában álló járműveket elmozdítják, és ha valaki nem találja az autóját, a 0744 923 031-es telefonszámon érdeklődhet felőle.

Az alpolgármester ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a városszépítő akció nagyon jó alkalom a lakószövetségeknek, lakóközösségeknek is, hogy ebben az időszakban végezzék el tömbházaik környékének tavaszi rendbetételét. Az ebből származó zöld hulladékot aprítva, kupacba rendezve a hulladéktárolók mellé helyezzék el. A magánházak lakói az ingatlan előtti sáncok rendbetételével járulhatnak hozzá a rendezett városképhez.

Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója a takarítás folyamatát ismertette, majd kiemelte: az általános tavaszi nagytakarítást a város minden utcájában elvégzik, nem csak ott, ahol forgalomkorlátozás lesz.

A lomtalanítást illetően fontos tudnia a lakosságnak, hogy a bútorokat, matracokat, újrahasznosítható hulladéktípusokat nem a takarítás napján, hanem a szokásos hulladékszállítási napon kell kirakni a gyűjtőszigetekhez, illetve magánházak esetében a kapuk elé. Az építkezésből származó és a veszélyes hulladékokat nem szállítják el a lomtalanítás alkalmával!

A pontos ütemterv minden lépcsőház bejáratánál ki lesz függesztve, kiemelve rajta az adott címre vonatkozó dátumot. Nagypénteken és húsvéthétfőn szünetel a nagytakarítás.

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé egy adott utca, lakónegyed takarítását a betervezett napon, a pótlására április 9-e után kerül sor az eredeti ütemezés sorrendjében.

A nagytakarítás menetére vonatkozó naprakész információkért kövessék a Csíkszereda Városháza Facebook-oldalát!

20240314 Nagytakaritas