chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

JELENTKEZÜNK A HELYI RONCSAUTÓ PROGRAMBA!

Roncsauto

Csíkszereda Önkormányzatának mai határozata értelmében városunk is pályázik a helyi roncsautó program támogatására, és pozitív elbírálás esetén 500 darab, 15 évesnél idősebb autót válthatnak be a tulajdonosok 3000 lejért. A városvezető testület ugyanakkor 54 további okos hulladékgyűjtő szigetre is pályázott.

 

Az önkormányzati képviselők fontos napirendi pontokról határoztak a ma reggeli soron kívüli ülésükön.

Hosszas előkészítés után a Környezetvédelmi Alap (Administrația pentru Fondului Mediu – AFM) közzétette a pályázati útmutatót, és az ebben foglaltak alapján Csíkszereda 500 darab, 15 évesnél idősebb autónak a forgalomból való kivonását támogathatja. A pályázati kiírás holnap megnyílik, és Csíkszereda azonnal pályázik. Pozitív elbírálás esetén megtörténik a szerződéskötés az AFM és a város között, majd ezután regisztrálhatnak a járműtulajdonosok, jelezve a részvételi szándékukat. Az AFM 2400 lejjel, Csíkszereda pedig a saját költségvetéséből további 600 lejjel járul hozzá egy-egy autó törléséhez, így a tulajdonosok 3000 lejt kapnak egy-egy autó után – feltéve, ha teljesítik a szabályzat előírásait. Egyebek mellett az autó legkevesebb 5 éve a regisztráló személy tulajdonában kell legyen, a tulajdonos nem pályázhat vele más hasonló programban is (pl. országos roncsautó program), és nem lehetnek köztartozásai. Mindezekről részletesen tájékoztatjuk az érintetteket a pályázat elbírálását követően.

Csíkszereda az Országos Helyreállítási Alap keretéből már aláírt egy finanszírozási szerződést 50 darab digitalizált, mágneses kártyával használható hulladékgyűjtő sziget vásárlására, de mivel az erre szánt keret nem merült ki, a Környezetvédelmi Minisztérium ismét megnyitja a pályázati tengelyt. Csíkszereda a már sikeresen megpályázott 50 mellé további 54 gyűjtőszigetre nyújt be pályázatot a mai nap folyamán. A két pályázat hulladékgyűjtő szigetei kiszolgálnák a tömbháznegyedeink legnagyobb részét.

Elkezdődhet továbbá a Micimackó Napközi felújítása is, amelyet év végére be is kell fejeznie a kivitelezőnek. A testület határozata nyomán a szerződéskötés rövid időn belül megtörténik.

Roncsauto