chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ROVARIRTÁST VÉGEZNEK CSÍKSZEREDA KÖZTERÜLETEIN

Rovarirtas Hu

Elsősorban a szúnyogok és a kullancsok ellen irányul a holnap, szeptember 8-án este kezdődő rovarritkítás Csíkszereda közterületein. Magánterületeken is most érdemes beavatkozniuk!

 

A Csík Turism Montan Kft. holnap 21 órakor kezdi a rovarritkítást a következő helyszíneken: Központi park, Majláth Gusztáv Károly tér, Kőrösi Csoma Sándor utca, Vár tér, Temesvári sugárút, Decemberi forradalom utca, Nagy István festő sétány, Nagyrét utca, a Tudor negyed zöldövezeti, Fodor Sándor (Ifjúsági) park, Szentlélek utcai és Kalász negyedi köztemető, hősök temetője, zsögödi strand és Szeredaifürdő környéke.

A rovarritkítás során hidegködöt és víz alapú vegyszereket használnak, hatóanyaguk a cipermetrin, a deltametin és a tetrametrin. 

Kérjük a lakosságot, hogy a belégzés elkerülése érdekében a beavatkozás idején és az azt követő félórában lehetőleg kerüljék a felsorolt helyszíneket, rosszullét esetén pedig forduljanak orvoshoz!

A beavatkozás csakis közterületen történik, a fő „célközönség” a szúnyogok és a kullancsok. A még jobb eredményért magánterületeken is most érdemes szúnyogot irtani!

Rovarirtas Hu