chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÚJ OKTATÁSI PROGRAM INDUL CSÍKSZEREDÁBAN A VÁROSHÁZA TÁMOGATÁSÁVAL

Otp

Az OTP Bank Románia Alapítvány a polgármesteri hivatallal együttműködésben új oktatási programot indított el Csíkszeredában, amelynek keretében az alapítvány társadalmi felelősségvállalási céljainak megfelelően pénzügyi oktatást fog biztosítani a helyi diákok számára.  

A program helyszíne Csíkszereda Városháza Ügyfélközpontjában lesz, és fő tevékenységi köre a 10 és 18 év közötti diákok pénzügyi és gazdasági készségeinek a fejlesztése. A gazdasági-pénzügyi oktatás valamennyi modulja az Edutainment (játékos tanulás) módszertanán alapul, és célja a pénzügyi ábécé átadása a fiatalok életkorának megfelelő nyelvezeten.

„A jelenlegi gazdasági helyzet hatásait mindenki érzi, és ez alól a fiatalok sem jelentenek  kivételt.  Mivel a felmérések szerint a pénzügyi műveltség országos szintje elmaradt az európai átlagtól, az oktatás támogatására helyezzük a hangsúlyt. Ezért döntöttünk úgy a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatallal együttműködésben, hogy az új oktatási programmal bővítjük az OTP Bank Románia Alapítvány szolgáltatásait. Munkatársaink célja, hogy az eredményes kezdeményezések keretében a helyi diákok igényeihez igazodó tanfolyamokat biztosítsanak– nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

Kifejezetten örülök annak, hogy ez a fajta tevékenység megvalósulhat Csíkszeredában, partnerségben az OTP Bank Románia Alapítvánnyal és az iskoláinkkal, nem utolsósorban pedig köszönet illeti a szülőket is, akik belátták ennek a fontosságát. Hiszem, hogy ez valós befektetés a jövőbe, és ebből sokat nyer Csíkszereda közössége” – fogalmazott Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

Az új oktatási program a 2022-2023-as tanévben kezdődik. Három akkreditált oktató fog pénzügyi tanfolyamot tartani az általános iskola 5–8. évfolyama és a középiskolások számára, valamint a későbbiekben pályaorientációs  képzésekre is sor kerül. Az Alapítvány célja, hogy számottevő eredményeket érjen el a nem formális oktatás területén, és a jövőben a pénzügyi, valamint digitális oktatási és érzelmi intelligenciával kapcsolatos képzéseket tartson a felnőttek részére is.

Az OTP Bank Románia Alapítvány segítségével a résztvevők bővíthetik pénzügyi ismereteiket, illetve az alapítvány tevékenysége a gazdasági oktatás minden területén kezdeményezett értékes együttműködések által a hazai fiatal generáció képzéséhez és fejlődéséhez járul hozzá.

Az eddigi több mint 8 éves tevékenysége során az alapítvány portfóliója számos fontos oktatási projekttel bővült, ezek négy fő tevékenységi körre épülnek: pénzügyi oktatás, gyermekek számára kidolgozott programok, pályaorientáció és stratégiai partnerségek a helyi egyesületekkel és civil szervezetekkel. Utóbbiak közé tartoznak a pénzügyi oktatás vagy a pályaorientációs műhelyek tizenévesek számára, a Bethlen Gábor Alap ösztöndíjának lebonyolítása, vagy az első romániai pénzügyi oktatással foglalkozó központ felavatása, amely tinédzserek és felnőttek számára egyaránt nyújt képzéseket.

Otp