chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÚJBÓL KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ MOZGALMAT INDÍTUNK!

Virag

Csíkszeredának egyre nagyobb híre van szemet gyönyörködtető köztéri virágágyásairól. 2022-ben városunk elnyerte a Virágos Magyarország kiírása 40 ezer fős települések külhoni kategóriájának első díját. Idén újabb fontos lépést tettünk közösségünkért, élhető környezetünkért, valamint a turizmus fejlődéséért: rangos nemzetközi kertészeti versenyre neveztük városunkat. Az Entente Florale Europe – Európai Virágos Városok és Falvak versenyére az országból egyetlen településként jelentkeztünk.

 

A nemzetközi elismerés nyilván fontos, de messze nem annyira, mint az, hogy jól érezzük magunkat a saját városunkban. 2023-ban szerveztük meg először azt a környezetszépítő akciót, amelynek célja, hogy a lakókat bevonva szebbé tegyük a tömbházak körüli zöldövezeteket, elősegítve a kulturált és vonzó lakókörnyezetek kialakítását, közösségi élményt teremtve. Örömmel vettük tudomásul, hogy nagy érdeklődés volt a városszépítő mozgalmunk iránt: közel 50 csapat válaszolt a felhívásunkra. Mindez arra enged következtetni, hogy a lakók magukénak érzik a közösségi tereket, hajlandóak időt és energiát szánni a szebbé tételükre.

Nem kérdés tehát, hogy idén is folytatjuk!

A Városi Kertészet munkaközössége hozzájárul ehhez a mozgalomhoz: rendelkezésre bocsátja a rózsatöveket, fűmagokat, évelő virágpalánták (szarkaláb, harangvirág, levendula, kúpvirág stb.), és szükség esetén kölcsönöz kertészeti kéziszerszámokat (ásó, kapa, gereblye, lapát, seprű). Mindezek mellett szakmai hátteret biztosít az ültetéshez és a gondozáshoz. A lakóknak nincs más dolguk, mint lelkes csapatokat kialakítani és jelentkezni a felhívásra a buristacsilla@szereda.ro e-mail-címen április 18-ig. A jelentkezőkkel április 18. után felvesszük a kapcsolatot.

Tegyük még virágosabbá Csíkszeredát!

Virag