chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

VÁLTOZATOS NAPIRENDEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÍTÉKÉN

Whatsapp Image 2023 11 24 At 13 02 42 1

Mérföldkőhöz ért a Nagy István festő sétány átfogó felújítása és a zsögödi aluljáró helyzete. Csíkszereda önkormányzati testülete a folyamatban levő uniós projektekről is fontos döntést hozott a mai soros havi ülésén.

 

A városközpont leginkább tönkrement lakónegyede, a Nagy István festő sétány átfogó felújítása régi törekvés. Legutóbb tűzvédelmi törvénymódosítás hátráltatta a beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának (DALI) elfogadását, ma azonban végre pontot tettek ennek a fázisnak a végére: elfogadták a DALI-t, így most már a részletes kiviteli tervek közbeszereztetése következhet.

Jóváhagyták a zsögödi aluljáró övezeti rendezési tervét is, amely a majdani Nagy Laji dombja lakóövezetet és a további kórházfejlesztéseket szolgálja.

A fentiekkel ellentétben már a közeljövő szempontjából fontos lépés a megvalósítás alatt álló uniós beruházások kivitelezésének szakaszosítása. Erre költségvetési szempontból volt nagy szükség, mert december 31-én lezárul a 2014–2021-es uniós finanszírozási időszak, és azelőtt nagyon fontos az elszámolás az unió által finanszírozható (eligibilis) költségek minél nagyobb hányadával.

Korodi Attila az önkormányzati ülés alkalmával köszönetét tolmácsolta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa vezetőségének irányába is, amiért lehetővé tették, hogy tavasszal elkezdődhessen a Mikó-vár árokrendszerének régészeti feltárása és felújítása azon a területen, amely jelenleg a régi kórház területén található.

Whatsapp Image 2023 11 24 At 13 02 42 1