chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Beruházások a városban

Amennyiben vállalkozása nagy léptékű beruházást szándékszik megvalósítani városunkban, lépjen kapcsolatba velünk!


Csíkszereda Városa vállalja, hogy hatáskörének megfelelően az érvényben lévő jogszabályok által biztosított keretek között támogatja a nagyléptékű befektetések létrehozását a város területén. 

Ennek érdekében Gazdaságfejlesztési és digitalizációs Iroda 2021-ben kidolgozott egy eljárást, amely lehetővé teszi az intézményes keret biztosítását a befektetők és a város között létrejövő együttműködésekre.

Az eljárásnak megfelelően, azok a befektetők, akik nagyléptékű, 500.000 euró érték feletti beruházást terveznek létrehozni Csíkszereda területén és vállalják a munkahelyek biztosítását a térség lakosai számára, partnerséget köthetnek Csíkszereda Várossal. 

Az önkormányzat vállalja, hogy a jogszabályi kereteken belül lehetővé teszi a gyors ügyintézést, a hatékony információáramlást és a rendelkezésére álló törvényes eszközökkel támogatja a befektető projektjének megvalósulását. 

Az eljárás szerint az együttműködő partnerek közös szándéknyilatkozatban erősítik meg, vállalásaikat.


Eddig létrejött partnerségek nagyléptékű beruházások megvalósítására:

  • Caola Kozmetikai és Háztartási és Vegyipari Zrt.

2021 augusztusában írt alá Együttműködési Szándéknyilatkozatot a Caola Kozmetikai és Háztartási és Vegyipari Zrt., a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara és Csíkszereda Megyei Jogú Város, amelynek alapján a befektető vállalta egy termelőegység megépítését és működtetését, valamint munkahelyek biztosítását a város területén. Az egyetem a tudományos munkával, képzéssel járul hozzá a befektetés megvalósulásához. 

A csíkszeredai üzem 4000 négyzetméteres alapterületen fog épülni, és az ehhez szükséges raktárfelületek 2–3000 négyzetmétert foglalnak majd el. Várhatóan kezdetben 50-60 új munkahelyet hoz létre a beruházó, viszont egy moduláris szerkezetű gyáregységet tervez, amely tovább bővíthető.

  • Controlsoft

2022 áprilisában jött létre az Együttműködési Szándéknyilatkozat a Controlsoft konzorcium, Székely Károly Szakközépiskola, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara és Csíkszereda Megyei Jogú Város között, amelynek alapján, a befektető üzemcsarnok létrehozását és működtetését vállalta a város területén, a szakközépiskola és az egyetem pedig a szakképzéssel és tudományos munkával járul hozzá a vállalkozás sikeréhez.

A beruházó 600 négyzetméteres, vízügyi automatizálásra alkalmas üzemcsarnokot, irodaépületet fog működtetni a város területén, kezdetben várhatóan 15 alkalmazottal, akiknek számát idővel növelnék.

  • HEINEKEN Romania S.A.

2022 júniusában megkötötte az Együttműködési Szándéknyilatkozatot a HEINEKEN Romania S.A. és Csíkszereda Megyei Jogú Város. Ennek értelmében a beruházó egy töltősorral fogja bővíteni a csíkszeredai gyár kapacitását. Jövő évtől várhatóan már működésbe lép az új gyártósor. A beruházás várhatóan legkevesebb 20 új munkahelyet teremt.  


Sajtólinkek:

https://szekelyhon.ro/aktualis/gyarat-epit-csikszeredaban-a-caola-zrt-n

https://hargitanepe.ro/telephelyet-hoz-letre-a-caola-csikszeredaban-egyuttmukodesi-szandeknyilatkozatot-irtak-ala/

https://sapientia.ro/hu/hirek/egyuttmukodesi-megallapodast-kotott-a-sapientia-emte-csikszeredai-kara-a-caola-zrt-vel

https://24.hu/fn/uzleti-tippek/2021/08/27/romania-csikszereda-caola-gyar/

https://maszol.ro/gazdasag/Zoldmezos-beruhazast-hoz-letre-Csikszeredaban-egy-1831-ben-alapitott-magyar-vallalkozas

https://www.okosipar.hu/romaniaban-terjeszkedik-a-magyar-caola/

https://maszol.ro/gazdasag/Mernokoknek-kinal-munkahelyeket-egy-magyarorszagi-automatizalasi-vallalat-Csikszeredaban

https://hargitanepe.ro/irodat-es-uzemcsarnokot-epit-csikszeredaban-egy-magyarorszagi-automatizalasi-vallalat/

https://szekelyhon.ro/aktualis/csikszeredaban-epit-uzemcsarnokot-egy-magyarorszagi-vallalat

https://www.kulhonimagyarok.hu/bla/szijjarto-peter-csikszeredaban-a-gazdasagi-es-a-kornyezetvedelmi-egyuttmukodesek-erositese-a-cel/

https://maszol.ro/gazdasag/Noveli-termelesi-kapacitasat-a-csikszeredai-sorgyar

https://szekelyhon.ro/aktualis...