chevron_right
Monitorul oficial local

ÎNCEPE CONSTRUCȚIA DEPOULUI DE AUTOBUZE

Autobusz Telephely

Realizarea depoului de autobuze cu gaz comprimat a ajuns la o etapă importantă: astăzi conducerea Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc și compania locală Tectum Company SA au semnat contractul de execuție a proiectului. Aceasta include construirea de garaje, a unui atelier de reparații și a unei stații de alimentare.

 

Investiția din strada Salcâm face parte din pachetul proiectelor de mobilitate, care include și reabilitarea autogării. În timp ce proiectul autogării se află în faza de execuție, construcția depoului a fost întârziată din cauza mai multe licitații nereușite. Astăzi așteptarea a luat sfârșit: viceprimarul Bors Béla și Vigh Menyhárt, directorul general al companiei Tectum Company SA, au semnat contractul de execuție.

„Suntem fericiți că o companie locală a câștigat achiziția publică. Avem nevoie de un antreprenor care să ia în serios această investiție strategică. Realizarea acestui proiect este punctul de plecare pentru dezvoltarea transportului public în Miercurea-Ciuc” – a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă organizată astăzi cu ocazia semnării contractului de execuție.

Informațiile tehnice detaliate au fost prezentate de către viceprimarul Bors Béla și directorul general al firmei care va executa lucrările.

„Acest teren de 1 hectar va fi inima sistemului nostru de transport public: aici vom parca, întreține și alimenta cele 23 de autobuze noi care vor funcționa cu gaz comprimat. O clădire existentă va fi transformată în atelier, va fi construit un garaj cu 24 de locuri de parcare pentru autobuze, precum și o stație de alimentare și o spălătorie de autobuze” – a subliniat Bors Béla.

Contractul de execuție are o valoare de 25,36 milioane de lei, din care aproape 9,2 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă europeană, restul fiind acoperit de municipalitate din bugetul propriu.

Autobusz Telephely