chevron_right
Monitorul oficial local

SUCCES COMUN: INSTITUȚIILE ȘI EVENIMENTELE NOASTRE SUNT ÎN SIGURANȚĂ

Gw4a0164 3000px

În cursul zilei de astăzi începem eliminarea pancartelor de protest cu mesajul "Guvernul închide" care au fost afișate la începutul lunii august pe instituțiile culturale și sportive ale orașului, semnificând astfel că instituțiile din Miercurea-Ciuc și viața comunitară sunt acum în siguranță.

De la apariția proiectului de lege care ar fi pus în pericol întregul nostru sistem de instituții și programe au trecut 56 de zile, această perioadă  fiind plin de evenimente și discuții.

„Mulțumim UDMR-ului, Uniunii Teatrelor din România, Rețelei Naționale a Muzeelor din România, cercurilor de dans popular și sportive pentru efortul lor comun în această perioadă, concentrându-se ferm asupra convingerii Guvernului că o astfel de măsură ar fi avut efecte catastrofale asupra vieții comunitare, transmiterii patrimoniului cultural și lumii experiențelor sportive" - a afirmat primarul Korodi Attila în cadrul unui eveniment de presă organizat în fața Cinematografului „Csíki Mozi”. Cu această ocazie, în prezența primarului, a viceprimarul Sógor Enikő și a conducătorilor de instituții culturale și sportive a fost îndepărtat pancarta de protest gigant, subliniind faptul că viața orașului poate continua în limite normale.

Primarul și-a exprimat bucuria că Miercurea-Ciuc a fost orașul care, lucrând în colaborare cu cercurile profesionale implicate și implicând comunitatea locală, a a putut juca un rol de lider în direcționarea stării de spirit la nivel național.

Versiunea finală a proiectului de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor, pentru care Guvernul a asumat răspunderea în fața Parlamentului, arată că, ca rezultat al muncii comune, am reușit să menținem în siguranță instituțiile și programele din Miercurea-Ciuc. Măsurile de reducere a costurilor prevăzute în pachetul legislativ pot fi îndeplinite fără probleme de administrația locală.

Gw4a0164 3000px