chevron_right
Monitorul oficial local

A ÎNCEPUT MONTAREA NOILOR INDICATOARE STRADALE

Utcanevek 2

Vechile indicatoare cu numele străzilor vor fi înlocuite cu unele noi, care să reflecte identitatea unică a municipiului. Iar ca o noutate, noile indicatoare vor fi completate cu spații suplimentare pentru afișarea numerelor imobilelor pe care vor fi montate. Astăzi a început instalarea a peste 1.300 de indicatoare, care vor respecta hotărârea judecătorească în cadrul procesului lansat în 2018.

 

A sosit momentul pentru înlocuirea vechilor indicatoare cu numele străzilor: procedura judiciară a impus înlocuirea lor, dar și starea lor justifică acest demers. Primăria a așteptat ca stema municipiului să devină oficială, apoi a proiectat și a comandat indicatoarele.

„Miercurea-Ciuc are o nouă stemă, iar hotărârea judecătorească este clară în ceea ce privește bilingvismul. În concordanță cu aceste aspecte, ne-am dorit o imagine vizuală complet nouă, pentru că fiecare oraș trebuie să aibă elementele de identificare proprii”, a declarat primarul Korodi Attila în cadrul conferinței de presă organizată astăzi și având ca subiect prezentarea noilor indicatoare stradale.

Specificațiile tehnice au fost prezentate de către viceprimarul Bors Béla. În funcție de lungimea numelor străzilor, panourile sunt disponibile în două dimensiuni (472x250 mm și 645x250 mm), iar ca noutate, și numerotarea caselor este prezentată pe o suprafață suplimentară.

În cele mai multe cazuri, panourile vor trebui să fie instalate pe garduri și ziduri de pe proprietăți private, astfel încât contribuția locuitorilor va fi deosebit de importantă. Completând o declarație de consimțământ, puteți contribui la buna desfășurare a lucrărilor și, astfel, la înfrumusețarea peisajului stradal. Dacă proprietarii imobilelor în cauză nu vor primi formularele de consimțământ, aceștia vor putea solicita documentele prin datele de contact care li se vor pune la dispoziție. Vă mulțumim pentru parteneriat!

Utcanevek 2