chevron_right
Monitorul oficial local

ALTE NOUĂ BLOCURI DE LOCUINȚE VOR FI REABILITATE TERMIC ÎN ACEST AN

Hoszig S 9

Numărul blocurilor de locuințe cu izolație termică din Miercurea-Ciuc va crește la 136 în cazul în care se va finaliza reabilitarea celor nouă blocuri de locuințe. Contractele acestor lucrări au fost semnate astăzi în cadrul unei conferințe de presă, de către Bors Béla, viceprimarul municipiului și Vigh Ádám, reprezentantul societății locale Tectum Company SA.

Până la această dată au fost finalizate reabilitarea termică a 112 blocuri de locuințe, alte 15 sunt în curs de reabilitare, iar în cazul a încă 9 lucrările sunt în faza de contractare. Dacă totul decurge conform planurilor, vom ajunge ca până la sfârșitul anului curent 37% din blocurile de locuințe din oraș să fie moderne din punct de vedere energetic – a precizat primarul Korodi Attila. Edilul a subliniat că procesul de reabilitare termică a blocurilor din oraș nu se va opri aici. Municipalitatea a început deja pregătirile pentru următorul ciclu de finanțare UE.

Procedura de achiziție publică pentru izolarea termică a blocurilor de locuințe de pe Aleea Ciocârliei nr. 5 și 7, bulevardul Frăției nr. 11/AB, 15/AB, strada Tudor Vladimirescu nr. 17, strada Müller László nr. 4/ABC, strada Kossuth Lajos nr. 42 și strada Revoluției din Decembrie nr. 26/AB și 32/AB a fost câștigată de Tectum Company SA, ca lider a unei asocieri de firme locale. Contractul are o valoare totală de 23.194.936,83 lei.

Potrivit viceprimarului Bors Béla, este îmbucurător faptul că antreprenorii locali sunt implicați în realizarea acestor proiecte. Acesta a declarat că pe baza experiențelor anterioare au existat diferențe semnificative și vizibile în ceea ce privește calitatea lucrărilor efectuate de antreprenorii locali și față de cei veniți din alte orașe ale țării.

Lucrările de reabilitare sunt finanțate prin Programul Operațional Regional al Uniunii Europene și vor include izolarea pereților, a subsolurilor și a mansardelor, instalarea de paratrăsnete, refacerea acoperișului, precum și înlocuirea ferestrelor din locuințe și a becurilor din scări. Perioada de execuție este de 6 luni calculat de la date eliberării ordinului de începere.

Potrivit lui Vigh Ádám, reprezentantul consorțiului, termenul limită este foarte strâns, dar împreună cu întreprinderile locale din asociere vor reuși să ducă la bun sfârșit această sarcină majoră. În cazul în care lucrările vor putea începe la jumătatea lunii martie, locuitorii vor simți beneficiile izolației încă din următorul sezon rece.

Între timp primăria se pregătește să reabiliteze termic alte 25 de blocuri de locuințe în cadrul Programului Operațional Regional. De asemenea a fost depusă o cerere de finanțare în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea a altor 26 de blocuri.

Hoszig S 9