chevron_right
Monitorul oficial local

AM DESCHIS LOCUL DE JOACĂ „BROSCUȚA DIN POVESTE”

Beka Felulnezet

În urma finalizării recepției tehnice am deschis aztăzi locul de joacă „Broscuța din poveste” din cartierul Tudor. Copii se pot bucura în siguranță de cea mai nouă bijuterie din Miercurea-Ciuc.

 

Primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla au înlăturat în această dimineață panourile cu inscripțiile „Șantier în lucru” și au deschis porțile în zona delimitată de blocurile situate pe Aleea Avântului nr. 5, 7 respectiv str. Bradului nr. 5.

„Acest spațiu comunitar este un punct de referință pentru Miercurea-Ciuc: scopul nostru este ca toate elementele și conceptele care caracterizează «Broscuța din poveste» să se regăsească în toate viitoarele locuri de joacă care vor fi construite în viitor” – a declarat primarul Korodi Attila cu ocazia deschiderii locului de joacă.

Într-o zonă verde degradată a fost creată o sculptură tridimensională în formă de broască, care constituie elementul central al locului de joacă. Pe broasca cu pardoseală de cauciuc se găsesc, printre altele, leagăne, trambuline, platforme de cățărat, tunel și un element muzical. În plus, au fost amenajate zone separate unde a fost amplasată prima masă de teqball a orașului, un parc fitness modern și o zonă de plimbare pentru câini.

Ca parte a investiției s-au efectuat și lucrări de renovare în zona rezidențială. Detaliile au fost prezentate de viceprimarul Bors Béla: s-au amenajat 8 locuri de parcare și mai multe alei pietonale, 19 stâlpi de iluminat asigură lumina pe timp de noapte, s-au instalat 46 de bănci, fântâni de apă (și pentru animalele de companie), o masă de șah și locuri de ancorare pentru biciclete.

Investiția a fost finanțată din bugetul propriu al municipalității, costul total fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Beka Felulnezet