chevron_right
Monitorul oficial local

CĂMIN PENTRU VÂRSTNICI, HARGHITA-BĂI ȘI A TEATRUL PE ORDINEA DE ZI

Onk 03

Denumirea străzilor din Harghita-Băi, progresele privind reabilitarea Casei de Cultură Municipale și a două străduțe, demararea procesului de achiziție al unui teren pentru un cămin pentru persoane vârstnice – acestea au fost cele mai importante decizii luate de către Consiliul Local Miercurea-Ciuc în cadrul ședinței care s-a desfășurat astăzi.

 

Consiliul de conducere al orașului a adoptat nume de străzi legate de atracțiile naturale ale stațiunii Harghita-Băi și alte conexiuni locale în ședința sa din luna octombrie: pe lista străzilor stațiunii se găsesc nume precum Kányádi Sándor, Călugărilor Pálos, Kossuth-szikla, Borhegyese și alte denumiri.

A ajuns la o etapă importantă reabilitarea integrală a clădirii Casei de Cultură Municipale, care găzduiește Teatrul „Csíki Játékszín” și Ansamblul Național Secuiesc Harghita: consiliul a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) din cadrul proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât poate începe faza detailată de proiectare. De asemenea, au fost aprobate documentațiile DALI pentru două străzi mici: Grâu și Lavandei.

O lungă perioadă de timp, orașul Miercurea-Ciuc a căutat un teren adecvat pentru căminul de bătrâni, iar în timpul verii au sosit două oferte potrivite din Subpădure, Consiliul Local a aprobat începerea procesului de achiziție a terenului - achiziția în sine va avea loc doar după o analiză detaliată.

Totodată, primarul Korodi Attila a subliniat că, în urma rectificării bugetare, municipalitatea va contribui la achiziționarea a două aparate de testare a drogurilor, care vor putea fi folosite de către poliția rutiere pentru a îmbunătăți siguranța publică în Miercurea-Ciuc.

Onk 03