chevron_right
Monitorul oficial local

CONCURSUL DE SOLUȚII „INTRĂRI ÎN ORAȘ”: AM ANUNȚAT REZULTATELE

Varosbejaratok 01

S-a încheiat concursul de soluții „Intrări în oraș”, organizat de către Primăria Miercurea-Ciuc: cele mai bune lucrări au fost prezentate astăzi cu ocazia anunțării rezultatelor. Viitoarele construcții vor fi rezultatul unei combinații a ideilor câștigătoare.

 

În prezent, două dintre cele șapte intrări ale orașului Miercurea-Ciuc întâmpină vizitatorii cu câte o „rămășiță” din epoca comunistă. Dorința municipalității este ca aceste intrări să fie decorate cu elemente unitare, care să reflecte identitatea orașului. În acest scop a fost lansat în luna mai un concurs de soluții, în care se oferă și premii în bani. Până la termenul limită din august au fost primite 11 proiecte, iar cele mai bune au fost prezentate astăzi publicului de către primarul Korodi Attila și arhitectul șef Albert Sándor.

„Concursul ne-a oferit răspunsuri clare: pe de o parte, proiectele depuse ne oferă un feedback credibil cu privire la modul în care arhitecții văd identitatea municipiului, iar pe de altă parte, decizia juriului a arătat direcția pe care trebuie să o luăm în privința implementării proiectului” – a declarat primarul Korodi Attila.

„Au fost depuse multe lucrări de calitate, dar nici una dintre ele nu a avut un succes răsunător printre membrii juriului. Din acest motiv, am decis să nu acordăm premiul întâi. Dar este clar care sunt ideile care vor fi discutate cu autorii acestora pentru a combina cele mai bune proiecte” – a spus arhitectul șef Albert Sándor.

Primarul a anunțat cele mai bune lucrări, iar arhitectul șef a făcut scurte comentarii tehnice. Cei doi arhitecți care au primit premiul pentru locul II. sunt András Szilárd, respectiv Blága-Kósa Botond, locul al treilea a fost ocupat de către echipa alcătuită din Esztány Győző, András András și Bálint Tamás, în timp ce Vaszi Benedek și Száva Nándor, respectiv Török Áron Lóránt au primit mențiuni.

Concursul de proiecte nu obligă primăria să semneze un contract cu cei mai buni proiectanți. Versiunea care combină cele mai bune idei va fi finalizată sub îndrumarea profesională a arhitectului șef, și va fi utilizată pentru implementare. După cum a precizat Korodi Attila: administrația orașului dorește să consolideze identitatea fostelor sate care au format Miercurea-Ciuc prin instalații de pe spații publici, iar ideile prezentate vor contribui și ele la acest demers.

Varosbejaratok 01