chevron_right
Monitorul oficial local

CURSĂ DE VITEZĂ ÎN COASTĂ ÎN ACEST WEEKEND!

Hhcc

În acest weekend se organizează cursa de viteză în coastă Harghita Hill Climb Challenge în Miercurea-Ciuc și în Harghita-Băi. La cursa spectaculoasă vor participa pe lângă piloți din România șis invitați internaționali, dar putem încuraja și patru piloți din județul Harghita. Caracterul family-friendly al cursei va fi întărit în acest an cu o serie de programe și servicii, va fi disponibil și un autobuz pentru suporteri. Drumul județean spre Harghita-Băi va fi închis pe durata curselor.

 

Weekendul care urmează ca fi cel al vuietelor de motoare: Harghita Hill Climb Challenge, care a crescut la un eveniment de trei zile în acest an, va avea loc a treia oară în organizarea ACS AT Motorsport SE în parteneriat cu Primăria Miercurea-Ciuc. Evenimentul este a doua cursă din cadrul ediției din acest an a campionatului național.

„Traseul cursei este senzațional și suntem recunoscători pentru munca depusă de organizatori. Piloții care au încercat această cursă, s-au întors, iar întărirea caracterului family-friendly este, de asemenea, lăudabilă: va fi un weekend extraordinar atât pentru fani, cât și pentru cei care își caută distracție pentru familia” – a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de astăzi.

Weekend-ul cursei a fost prezentat în detaliu de László Róbert, directorul organizatoric. Acesta a spus: vineri de la dimineață până la ora 18:00, în Piața Libertății a orașului, va avea loc verificarea tehnică spectaculoasă a mașinilor, iar de la ora 19:00 vor fi prezentați piloții.

Sâmbătă, antrenamentele și cursele vor avea loc de la 9.00 la 13.00 și de la 15.00 la 19.00, iar duminică evenimetele vor continua de la 9.00 la 11.30 și de la 13.30 la 17.30. În consecință, drumul județean 138A va fi închis sâmbătă de la 8.30 la 13.00 și de la 14.30 la 19.00 și duminică de la 8.30 la 11.30 și de la 13.00 la 17.30.

Piloții locali care pot fi încurajați sunt Szabó Botond, Fazakas Erik Zsolt, Popovici Loránd și Jakab Attila. Autobuzul Fan Bus va fi disponibil în acest an pentru fani: acesta vă va duce la zonele dedicate suporterilor (Pasul Tolvajos – Harghita-Băi). Acolo vor exista diverse opțiuni de divertisment pentru copii și adulți, de la simulatoare profesionale de raliu la elemente de joc.

Premierea începe duminică, la ora 18.30, în Piața Libertății, iar cel mai rapid pilot va câștiga titlul de King of the Hill și 500 de euro. Cel mai rapid junior va câștiga Ritner Béla Junior Flat Out Trophy, în timp ce pilotul cu cel mai bun rezultat într-o mașină istorică va primi noul premiu Dietrich Árpád Fastest Historic Trophy. Un premiu special va fi acordat, de asemenea, celei mai bune pilot feminin.

Râsul Hill Bill, mascota cursei montane, va plimba atât în Piața Libertății cât și și în parcul de service al evenimentului.

Programul detaliat cu orarul Fan Bus și alte informații importante pot fi găsite la https://harghitachallenge.com/.

Hhcc