chevron_right
Monitorul oficial local

DE ASTĂZI PUTEM „PRACTICA” PARCAREA CU PLATĂ

P Tabla

La Miercurea-Ciuc a început perioada de testare a noului sistem de parcare cu plată. Angajații societății Csíki-Trans SRL, firma care operează sistemul, au început să „dezvăluie” indicatoarele informative din zonele de parcare. În această dimineață s-a format deja o coadă la Centrul de Relații cu Publicul al Primăriei pentru achiziționarea abonamentelor. Le cerem locuitorilor să fie răbdători: pe de o parte, timpul nu presează, deoarece în decembrie nu se vor aplica amenzi, iar pe de altă parte, la începutul implementării pot apărea încă probleme tehnice.

 

Demény Attila, directorul Csíki-Trans SRL, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă principalele informații despre sistemul de parcare plătită aflat în perioada de testare începând de astăzi. Detalii suplimentare pot fi găsite pe paginile de Facebook ale Csíki-Trans și a primăriei.

Dorim să subliniem că sistemul de plată funcționează doar între orele 8.30–16.30 (adică nu funcționează după-amiaza, seara, în weekend și în zilele de sărbători legale). Abonamente și carduri răzuibile pot fi cumpărate la prețurile convenite în regulament la parterul Centrului de Relații cu Publicul al Primăriei sau la casieria Csíki-Trans (stația municipală de autobuz, vizavi de gară).

Aplicația pentru smartphone TPARK și operatorii de telefonie mobilă percep o taxă de utilizare pentru pentru achiziționare, dar utilizarea acesteia este benefică pentru mulți pentru a evita statul în coadă. De altfel, regulamentul de parcare din Miercurea-Ciuc este flexibil în acest sens: sistemul este deschis și pentru alte aplicații. De exemplu aplicația SzeredApp, care a fost dezvoltată pe plan local, va fi integrat în acest sistem în cursul zilelor următoare. Încurajăm pe toată lumea să vină cu idei privind alte aplicații care ar putea fi utilizate, orașul fiind deschis la cooperare.

Pe tot parcursul lunii decembrie, parcagiii vor pune pe parbrize doar avertismente, dar nu vor fi aplicate tarife majorate, iar poliția locală nu va emite nicio contravenție. Cu toate acestea, abonamentele (digitale) anuale pentru 2024 pot fi achiziționate de acum înainte din cele două locații menționate mai sus și de la vânzătorii online.

P Tabla