chevron_right
Monitorul oficial local

ECO-CSÍK ESTE PREGĂTIT PENTRU DESZĂPEZIRE

20231128 01

Încă nu a fost nevoie de intervenția în forță a utilajelor, dar căderile de zăpadă din ultimele zile și temperaturile sub 0 oC au făcut ca primele operațiuni de împrăștiere preventivă a materialului antiderapant să fie deja în curs de desfășurare. Primăria împreună cu operatorul însărcinat cu deszăpezirea străzilor, Eco-Csík SRL au organizat o conferință de presă pentru a rezuma principalele puncte ale procesului de deszăpezire din acest an.

 

Eco-Csík SRL este responsabilă și în acest an cu deszăpezirea străzilor din Miercurea-Ciuc. Primarul Korodi Attila, viceprimarul Bors Béla și directorul executiv al Eco-Csík SRL, Pál Tamás au vorbit despre responsabilitățile privind asigurarea traficului pe timp de iarnă.

„Conform contractului, compania responsabilă cu deszăpezirea este pregătită începând cu 15 noiembrie. Datorită lunii noiembrie blânde, primele operațiuni au fost efectuate abia în urmă cu câteva zile. Având în vedere că iarna și-a întrat în drepturi, este important să recapitulăm modalitatea prin care ne putem asigura că circulația autovehiculelor să se desfășoare în condiții optime. Vom asigura acest lucru printr-un parteneriat tripartit între Primărie, Eco-Csík și cetățenii orașului” – a declarat Korodi Attila.

Colaborarea dintre primărie și compania municipală include deszăpezirea mecanizată, pluguirea zăpezii, combaterea poleiului prin împrăștierea de material antiderapant, curățarea de zăpadă și gheață a intrărilor rețelei de canalizare a apelor pluviale și, în cele din urmă, colectarea și îndepărtarea zăpezii acolo, unde grămezile blochează traficul. Noul amplasament a dus și la unele modificări în traseul utilajelor, iar pasajul CF a fost readus pe lista tronsoanelor care urmează să fie curățate – a detaliat viceprimarul Bors Béla.

Cele opt utilaje și cei 20 de angajați ai Eco-Csík vor fi responsabili de deszăpezirea a 223 km de drumuri și trotuare din Miercurea-Ciuc și Harghita-Băi. Prioritate vor avea drumurile aglomerate (cca. 130 km) precum și cele în pantă, podurile, trecerile de pietoni, stațiile de autobuz și piețele. Acestea trebuie să fie deszăpezite în termen de trei ore de la oprirea ninsorii. De asemenea, vom pune accent și în acest an pe străzile pietruite de la limita orașului – mai ales Szécseny și Ciba. După cum a explicat Pál Tamás, managerul companiei municipale, sunt depozitate 400 de tone de nisip, 450 de tone de sare și 2,5 tone de clorură de calciu. Mișcările plugurilor de zăpadă pot fi urmărite în timp real prin linkul următor: https://bit.ly/3FtoVEm.

Edilii au subliniat, nu se poate lucra eficient fără ajutorul locuitorilor: este important ca toată lumea să curețe zăpada din fața porților – care de fapt este o obligație legală.

Să conducem cu prudență! Vă mulțumim pentru cooperare!

20231128 01