chevron_right
Monitorul oficial local

PAS IMPORTANT ÎN CREAREA PARCULUI INDUSTRIAL

Onkormanyzati Ules 0126

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc, a adoptat în unanimitate în cadrul primei ședințe ordinare din acest an, hotărârea privind declararea ca utilitate publică a parcului industrial. Trecerea în intravilan a suprafeței de 92,8 hectare necesită un PUZ, a cărui elaborare reprezintă următoarea etapă de implementare. Zona situată în vecinătatea zonei industriale de vest ar putea deveni principalul focar generator de locuri de muncă în Miercurea-Ciuc.

 

În discursul său introductiv al sedinței de astăzi, primarul Korodi Attila a precizat că ne așteaptă un an dificil. Principalul motiv este faptul că în comparație cu cifrele generale ale bugetului, pentru 2023 guvernul a reținut din redistribuirea impozitului pe venit 20 de milioane de lei, iar pentru anul în curs, 34 de milioane de lei.

„Acesta este un deficit dureros, care va avea un impact major asupra funcționării municipiului. Primăria și instituțiile subordonate acesteia trebuie să strângă cureaua: avem la dispoziție o finanțare semnificativ mai mică a capitolelor prin care , consolidăm viața orașului, organizăm evenimente culturale și sportive, întreținem drumurile, spațiile publice, susținem programele societății civile și ale bisericilor, administrăm rețeaua școlară și sistemul social” – a explicat primarul. El a menționat că toate instituțiile și evenimentele vor continua să funcționeze și în 2024, chiar dacă mai modest decât până acum. Guvernul retrage 12 miliarde de lei de la autoritățile locale din țară.

„Principalul punct de pe ordinea de zi de astăzi este legat de crearea parcului industrial. Este vorba de un teren de aproape 93 de hectare care va avea astfel o importanță strategică pentru dezvoltarea antreprenorilor locali și pentru atragerea investitorilor interesați de orașul nostru” – a declarat Korodi Attila. Edilul a adresat mulțumiri colegilor pentru efortul susținut în clarificarea drepturilor de proprietate ale terenului în cauză. Astfel proprietarul terenului este municipalitatea, parcul industrial fiind deservit în viitor și de drumul expres de ocolire al reședinței de județ, care va fi construit.

De menționat faptul că zona parcului industrial în momentul de față este în extravilan, iar prin hotărârea adoptată astăzi a fost declarată zonă de utilitate publică, fiind inițiată procedura de trecere din extravilan în intravilan în scopul realizării unui parcului industrial.

 

26 ianuarie 2024

Onkormanyzati Ules 0126