chevron_right
Monitorul oficial local

POATE ÎNCEPE ACTUALIZAREA PUG-ULUI

Pug05

Municipiul Miercurea-Ciuc a semnat astăzi contractul de servicii referitor la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului reședință de județ. Conform acordului, în decurs de 2 ani, compania Total Business Land SRL din Alba Iulia trebuie să actualizeze documentația orientativă pentru dezvoltarea urbană, inclusiv integrarea în sistemul de informații geografice (GIS).

 

Modificările sociale, administrative și economice din ultimii zece ani fac necesară actualizarea planului urbanistic general (PUG) al municipiului al Municipiului Miercurea-Ciuc. PUG-ul stabilește direcțiile de dezvoltare pe termen mediu și lung, rutele coridoarelor de transport, zonele declarate vulnerabile, utilizarea terenurilor și construcțiile în aceste zone. Acest document orientativ și strategic este important deoarece conturează dezvoltarea coerentă a orașului pentru următorii 10 ani.

„Cerem rectificarea prevederilor controversate din PUG-ul anterior. Aceste prevederi au alungat mii de tineri în satele vecine, au făcut imposibilă dezvoltarea industrială, au complicat transportul urban” – a afirmat primarul Korodi Attila cu ocazia semnării contractului în cadrul conferinței de presă.

Detaliile contractului au fost prezentate de viceprimarul Bors Béla. După cum a explicat, în decembrie anul trecut am semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării de 14,35 milioane de lei, iar una dintre componentele acestuia este actualizarea PUG-ului (în afară de elaborarea altor 8 PUZ-uri).

„Achiziția publică a fost lansată în luna mai, iar astăzi semnăm contractul de servicii în valoare de 1,015 milioane de lei. Firma de proiectare din Alba Iulia are obligația de a realiza contractul în patru etape: elaborarea studiilor de fundamentare, actualizarea și avizarea documentației PUG, și în final, integrarea sa în sistemul GIS” – a declarat viceprimarul.

Firma din Alba Iulia este deja cunoscută în Miercurea-Ciuc: a mai întocmit planurile de urbanism pentru zona industrială vest și Lunca Mare. Astăzi a fost semnat și ordinul de începere, astfel că lucrările pot să înceapă.

Pug05