chevron_right
Monitorul oficial local

PRIMUL PUMPTRACK DIN REGIUNE, INAUGURAT ÎN PARCUL CENTRAL DIN MIERCUREA-CIUC

Img 7511 3000px Ml

Astăzi, la prânz, copiii și tinerii din Miercurea-Ciuc au putut intra oficial în posesia pistei de pumptrack amenajat în Parcul Central. În cadrul orelor deschise, echipa RideMore, care a realizat construcția, a prezentat și modul corect de a "pompa" pentru a putea merge în jurul valurilor și curbelor fără a pedala sau a împinge.

 

"Este puțin atipic modul în care inaugurăm traseul de pumptrack, aceasta fiind o infrastructură ciclistă și distractivă a cărei folosire trebuie să fie învățată de către copiii " - a declarat primarul Korodi Attila în cadrul evenimentului de inaugurare. Edilul a subliniat că acum un an și jumătate s-a luat deja decizia de a transforma partea parcului care era folosită anterior ca pistă de sărituri pentru biciclete într-un traseu de pumptrack modern. "Mă bucur că echipa RideMore a susținut acest proiect, deoarece ei dețin cea mai bună expertiză în zonă în acest domeniu" - a accentuat primarul.

Viceprimarul Bors Béla a declarat că preluarea tehnică a investiției în valoare de aproximativ 500.000 de lei va fi efectuată în toamnă, deoarece constructorul mai trebuie să amplaseze bănci, coșuri de gunoi, să planteze gard viu și să planteze un copac la fața locului. Absența acestora nu afectează însă utilizarea în condiții de siguranță a traseului, utilizarea căștilor de protecție fiind obligatoriu!

RideMore Events Srl. a început construcția în luna mai conform planurilor pregătite de către Plan B3 Iroda Srl. Pe parcursul lucrărilor a fost construită pista de asfalt în lungime de 100 de metri, care este potrivită pentru ciclism, trotinetă, skateboarding și patinaj cu role. Traseul, cu aranjamentul său spațial variat, ajută și învață în mod ludic utilizarea corectă a bicicletei și menținerea unei poziții adecvate a corpului pe bicicletă, îmbunătățește echilibrul și capacitatea de concentrare, contribuind semnificativ la dobândirea abilităților de circulație în siguranță.

Modul în care ne petrecem timpul liber este parte integrantă în procesul de transformare a municipiului Miercurea-Ciuc într-un oraș viabil. Pista de pumptrack dată în folosință este o facilitate de recreere și de petrecere activă a timpului liber. Administrația orașului acordă o importanță maximă acestor genuri de proeicte, iar în viitor vor urma dezvoltări similare. Validitatea investiției este confirmată cel mai bine de copiii și tinerii cicliști, role și skateri care populează în mod constant noua pistă!

 

Img 7511 3000px Ml