chevron_right
Monitorul oficial local

REABILITAREA BLOCURILOR: MULȚUMIM UE ȘI LOCATARILOR!

Hoszigeteles 2

Contribuția Uniunii Europene și a locatarilor a fost apreciată de către primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla în conferința de presă de astăzi, unde au fost prezentate costurile a unsprezece blocuri renovate anul trecut. În cartierul Tudor și zona Aleea Copiilor, s-au finalizat investiții de aproximativ 26,5 milioane de lei în cursul anului trecut.

 

În total 23 de blocuri de locuințe din Miercurea-Ciuc au fost reabilitate – aproape jumătate dintre ele în cartierul Tudor și în zona Aleea Copiilor.

„Din suma totală de aproximativ 26,5 milioane de lei, 12,14 milioane de lei au fost acoperite din fonduri de la Uniunea Europeană și 2,14 milioane de lei de la bugetul de stat, în timp ce contribuția locatarilor a fost de 4,23 milioane de lei. Le mulțumim pe această cale pentru dăruirea și sacrificiul lor” – a declarat primarul Korodi Attila. Restul de 8,35 milioane de lei a fost asigurat de municipalitate din bugetul propriu.

„Evoluția programelor de reabilitare a blocurilor este evidentă prin faptul că astăzi există posibilitatea de a înlocui complet liftul în cazul clădirilor rezidențiale cu zece etaje. Doar înlocuirea liftului costă aproximativ 165.000 de lei, ceea ce ar însemna o povară semnificativă pentru locatari, dacă aceștia ar trebui să o facă din resurse proprii” – a remarcat viceprimarul Bors Béla. Anul trecut, printre blocurile cu zece etaje la care s-a finalizat  reabilitarea este și blocul de pe bulevardul Frăției nr. 16, unde noul lift este echipat și cu o cameră de supraveghere.

Anul trecut municipalitatea a cheltuit aproape 51 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor. 

Hoszigeteles 2