chevron_right
Monitorul oficial local

S-A LANSAT NOUA PAGINA DE WEB AL PRIMĂRIEI

Uj Honlap

În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi a fost prezentat noul site web al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc. Cu noua pagină de internet, care se bazează pe noua identitate vizuală a instituției și oferă o gamă largă de informații, Primăria a făcut un pas important către o administrație digitalizată. Deși contentul este încă în curs de încărcare, www.miercureaciuc.ro este deja ușor de utilizat, orientat către client și transparent.


Site-ul web anterior al primăriei a fost lansat în 2012 și, deși a fost considerat un site web de ultimă generație la momentul respectiv, acum este învechit. Elaborarea noii pagini a fost precedată de un lung proces de consultare cu departamentele primăriei, iar lucrările s-au accelerat după lansarea în decembrie anul trecu a identității vizuale reînnoite al primăriei. Procedura de achiziție publică pentru programarea noului site a fost câștigat de compania locală Magic Solutions SRL.


„Încă de la începutul activității noastre în fruntea primăriei obiectivul și angajamentul nostru a fost de a crea un nou site care să deservească mai eficient populația orașului, dar și să servească drept poartă virtuală pentru companiile și turiștii interesați de Miercurea-Ciuc. Astăzi am făcut un pas important în acest sens, suntem la jumătatea drumului în atingerea obiectivelor noastre. Acest site îl depășește cu mult pe cel anterior, dar nu este încă ceea ce ne-am imaginat: în perioada următoare vom continua să dezvoltăm site-ul prin integrarea unor soluții inteligente pentru a-l face digital, transparent și la standarde contemporane”- a declarat Korodi Attila, primarul municipiului.


Antreprenorul a fost reprezentat de către Csatlós Sándor, coproprietar și dezvoltator principal respectiv Balázs Előd, manager de proiect. Cei doi au declarat că crearea site-ului a fost o provocare pentru firma lor și că așteaptă cu nerăbdare să continue dezvoltarea paginii.

Site-ul www.miercureaciuc.ro va continua să se adreseze locuitorilor și să ghideze turiștii care vizitează orașul, dar, ca o noutate, se concentrează și pe dezvoltarea economică, și se adoptă la nevoile persoanelor cu deficiențe de vedere: fiind încorporate elemente de accesibilitate în acest sens.

Noul site a fost activat miercuri, existând încă unele deficiențe, pentru care primăria solicită răbdarea și înțelegerea utilizatorilor și salută comentariile constructive. Conținutul prioritar este acum disponibil, iar încărcarea contentului continuă. Următoarea noutate este așteptată în câteva săptămâni: chatbot-ul primăriei, care va fi lansat în curând pentru a răspunde la întrebările frecvente, este încă în curs de dezvoltare.

Uj Honlap