chevron_right
Monitorul oficial local

SIGURANȚĂ PUBLICĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ, SERVICII MAI EFICIENTE PENTRU CLIENȚI

Tanacsules1125

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a luat decizii importante în cadrul ședinței ordinare care a avut loc astăzi. Cele mai importante subiecte au fost creșterea siguranței publice și sprijinul acordat hocheiului pe gheață. De asemenea, s-a dispus modificarea programului de funcționare al Compartimentului evidența populației și s-au constatat progrese privind termoizolarea blocurilor de locuit.

 

Miercurea-Ciuc a făcut un pas important în îmbunătățirea siguranței publice: după ce în lunile premergătoare s-a înființat poliția locală și o echipă de salvamontiști, ambele finanțate de către municipalitate, astăzi s-a hotărât înființarea unui serviciu voluntar de situații de urgență, ca urmare a feedback-ului pozitiv din Harghita-Băi.

„Din cauza distanței față de oraș, înființarea unei serviciu voluntar de pompieri a fost justificată în cazul stațiunii Harghita-Băi. Din experiența acumulată de acolo considerăm că merită să înființăm aceeași structură și în cazul municipiului.  Organizarea grupurilor de pompieri voluntari în Jigodin și Toplița-Ciuc se află deja într-un stadiu avansat, iar în Șumuleu, de asemenea, recrutarea este în curs de desfășurare”, a rezumat primarul Korodi Attila în deschiderea ședinței.

El a subliniat în același timp importanța acordării de sprijin pentru hocheiul pe gheață. După cum a precizat, se va solicita Ministerului Tineretului și Sportului trecerea în domeniul public al municipiului  a patinoarul în aer liber aflat în apropierea Patinoarul „Vákár Lajos”. Obiectivul municipalității este de a construi prin Compania Națională de Investiții (CNI)  un patinoar de antrenament pe care să îl poată administra singură.

Consiliul local a dispus modificarea studiilor de fezabilitate în cazul reabilitării termice a nouă blocuri de locuințe, astfel încât evaluarea ofertelor depuse în urma licitației de execuție să poată continua, dând o șansă ca lucrările să înceapă în primăvară. Blocurile aferente sunt: aleea Ciocârliei nr. 5 și 7, bulevardul Frăției nr. 11/A, B, și 15/A, B, strada Tudor Vladimirescu nr. 17, strada Müller László nr. 4/A,B,C, strada Revoluției din Decembrie nr. 26/A, B, și 32 A,B, respectiv strada Kossuth Lajos nr. 42.

În același timp, pentru a servi mai bine clienții, se va modifica programul de funcționare al serviciului public local de evidență a persoanelor. Începând cu luna decembrie, clienții vor fi primiți luni, marți și miercuri între orele 8.00–13.00 și 14.00–17.00, joi între orele 8.00–13.00 și 14.00–16.00, iar vineri între orele 8.00–12.00. Datorită noului program de funcționare, serviciul va putea deservi aproape 400 de clienți pe săptămână, față de cei 300 care sunt primiți momentan.

Tanacsules1125