chevron_right
Monitorul oficial local

TEME DIVERSIFICATE PE AGENDA ȘEDINȚEI CONSILIULUI LOCAL

Whatsapp Image 2023 11 24 At 13 02 42 1

Reabilitarea completă a aleii Pictor Nagy István și situația pasajului subteran din Jigodin au atins un moment de referință. Consiliul local a luat decizii importante și privind proiectele în desfășurare finanțate de Uniunea Europeană în ședința sa ordinară de astăzi.

 

Reabilitarea amplă a aleii Pictor Nagy István, cea mai degradată zonă rezidențială din centrul orașului, este o dorință mai veche. Recent, o modificare a legislației privind protecția împotriva incendiilor a întârziat adoptarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), dar astăzi această etapă a fost în sfârșit încheiată: DALI a fost aprobat, iar planurile de proiectare detaliate pot fi acum supuse consultării publice.

A fost aprobat și PUZ-ul pasajului subteran din Jigodin, care va deservi viitoarea zonă rezidențială „Dealul Nagy Laji” și viitoarele dezvoltări ale spitalului județean.

În contrast cu cele de mai sus, un pas important pentru viitorul apropiat este etapizarea implementării proiectelor în curs finanțate de Uniunea Europeană. Aceasta era necesară din punct de vedere bugetar, deoarece la 31 decembrie se încheie perioada de finanțare 2014–2021 a Uniunii Europene și este foarte important să plătim cât mai multe cheltuieli eligibile înainte de această dată.

Korodi Attila a transmis mulțumiri conducerii Spitalului de Urgență Miercurea-Ciuc, respectiv Consiliului Județean Harghita pentru că au făcut posibilă ca în primăvara anului viitor să înceapă săpăturile arheologice și reabilitarea sistemului de șanțuri de la Castelul „Mikó”, pe teritoriul actual al spitalului vechi.

Whatsapp Image 2023 11 24 At 13 02 42 1